Gaziantep FK'da Memik Yılmaz gelecekten umutlu; "iskelet kadromuz duruyor"

Gaziantep FK'da Memik Yılmaz gelecekten umutlu; "iskelet kadromuz duruyor"
Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Memik Yılmaz’dan OLAY SPOR’a samimi açıklamalar;

Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Memik Yılmaz, önceki gün Spor Müdürümüz Mustafa Teke ile bir araya gelerek başkanlık sürecini, ligden çekilmeyi, kiralık giden futbolcuların durumlarını ve yeni sezon planlarını anlattı. Gaziantep FK’nın çiçeği burnunda başkanı Memik Yılmaz, güçlü bir yönetim kurulu oluşturmak için çalışma yaptığını belirterek, “2023-2024 sezonuna güçlü bir ekiple gireceğiz. İskelet kadromuz duruyor. Yapacağımız 4-5 nokta transferle Gaziantep hak ettiği yere gelecektir” dedi.

6 Şubat’ta 11 ili ve 14 milyon vatandaşımızı derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli depremden bir gün önce Gaziantep Valisi Davut Gül ile görüşerek Gaziantep Futbol Kulübü Başkanlığını kabul eden ve taşın altına eline koyan işadamı Memik Yılmaz, başkanlık sürecini Mustafa Teke’ye anlattı.

BU ŞEHİR HEPİMİZİN
Gaziantep Futbol Kulübü camiasının içerisinde 10 yılı aşkın süredir yer aldığını ve yönetici olarak görev yaptığını dile getiren Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz, “Cevdet beyin istifasından sonra bir çok arkadaşımızın ismi başkanlık için gündeme geldi. Valimiz Davut Gül’ün davetiyle bende bu görevi kabul ettim. Tabi, görevi üstlenirken kulübün geçmişini ve geleceğini iyi analiz etmem gerekiyordu. Cumartesi günüydü. Sayın valimizle birlikte görüştükten sonra “tamam” dedim. Gaziantep ve Gaziantep Futbol Kulübü sonuçta hepimizin. Birilerinin bu işe sahip çıkması gerekiyor bende üzerime düşeni yaptım” dedi.

DEPREM SONRASI ACİL KARAR ALMAMIZ GEREKİYORDU
Memik Yılmaz, başkanlık görevini kabul ettikten bir gün sonra yaşanan asrın felaketi sonrasında çok zor durumda kaldıklarını belirterek, “Görevi kabul ettikten bir gün sonra yaşadığımız acı deprem olayı bizi daha zor durumda bıraktı. Antalyaspor maçına gidemedim. Futbolcularımızda ve teknik ekibimizle görüntülü görüştüm. Hepsine yenilsenizde yensenizde sizin yanınızdayım dedim. Ve Antalyaspor maçından sonra yaşadığımız deprem felaketi sonrasında kulübün ligde çekilmesi gündeme geldi. Tabi imza yetkimiz olmaması nedeniye acil bir karar almamız gerekiyordu. TFF ile canlı yayında görüşme yaparken Hatayspor’un dilekçesi geldi. O sırada bizimde bir karar vermemiz gerekiyordu. Ama yetkimiz olmadığı için karar vermek bir zor oldu. Kulübün geleceği için ligden çekilmemizde aslında iyi oldu. Bunun için sayın valimiz ile görüşerek Ticaret Odası’nın kapalı olduğu o haftada Ticaret Odası çalışanlarını mesaiye çağırıp imza sürküsü çıkardık. Yetkiyi aldık ve TFF’ye bizde başvuru yaptık. Gaziantep FK ligden çekildi ve şimdi önümüze bakıyoruz” diye konuştu.

İSKELET KADROMUZU KORUDUK
Deprem sonrasında hakları baki kalmak üzeri ligden çekilen ve yeni sezonda yoluna Süper Lig’den devam edecek olan Gaziantep Futbol Kulübü’nde 15 futbolcu kiralık olarak başka takıma gönderilirken, 5 futbolcu ile yollar ayrıldı. Kırmızı-Siyahlı takımın başkanı Memik Yılmaz, kiralık giden oyuncuların takımın iskeletini oluşturduğunu belirterek, “15 futbolcumuzu kiralık olarak gönderdik. Hem bu oyuncularımızın maaşından kurtulduk hemde kulübün borçlarının azalmasını sağladık. 5 oyuncumuz ile yollarımızı ayırdık. Bunlardan Figueiredo ise kulübümüze para kazandırarak gitti. Şimdi Sportif Direktörümüz Adnan Erkan ve teknik sorumlumuz Erdal Güneş ile gelecek yılın planını yapıyoruz. İskelet kadromuza 4-5 nokta transfer yapabilirsek yeni sezonda bu takıma hak ettiği yere getireceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

KULÜBÜN BORCUNU ALT SEVİYEYE İNDİRDİK
Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Memik Yılmaz, kulübün yüklü miktardaki borcuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, “Gaziantep Futbol Kulübü’nün Süper Lig’de yaşaması için herkesin taşın altına eline koyması gerekiyor. Deprem sonrasında Gaziantep FK’nın avantajı ligden çekilmesi oldu. Daha sonra 15’e yakın futbolcumuza kulüplerimiz kapıları açtı. Bu transferler sonrasında kulübümüzün üzerindeki yük azaldı. Futbolcularımıza ödeyeceğimiz maç başı taksitleri ve maaşlarından kurtulduk. Bir nebze olsun kulübümüz nefes aldı. Burada kalan oyuncularımızı ise tek tek çağırarak, indirim yapmalarını istedim. Onlarda sağolsunlar gerekeni yaptı lar ve maaşlarını alıyorlar. Kulüp personelimizin geçmiş dönem maaşları ödendi. Şu anda kulübümüzün geleceğini düşünüyoruz. İyi bir yönetim kurulu oluşturarak güçlü bir şekilde yeni sezona başlamak istiyoruz” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.