EYT'li ilk maaşını hangi gün alacak! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı ilk maaş ödemesi için o sabah hesabınızı kontrol edin!

EYT'li ilk maaşını hangi gün alacak! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı ilk maaş ödemesi için o sabah hesabınızı kontrol edin!
Milyonlarca çalışan emeklilik hayalini gerçekleştiriyor. Uzun yıllardır bugün bekleniyordu. İlk maaşın hesaplara yatacağı o gün geldi. EYT'li emekli ilk maaşını hangi gün alacak? SSK, Bağkur, Emekli Sandığı mensupları Nisan ayı emekli maaşı ödemesi hakkında son gelişmeler…

EYT'li emekli Nisan ayı ödeme takvimi belli oldu. İlk maaşların ödenebilmesi için Mart ayında başvuru yapılması gerekiyordu. SSK ve Bağ-kur emeklileri Nisan ayı itibarıyla ilk maaşlarını hesabında bulabilecek. 31 Mart tarihine kadar başvurusunu gerçekleştiren bu fırsattan faydalanacak. Alınacak ilk emekli maaşı ile beraber aynı hafta içerisinde 2 bin TL bayram ikramiyesi de alınacak.

Resmi Gazetede yayınlanan EYT açıklamasına göre SGK Müdürlükleri üzerinden başvuru işlemini tamamlayanlar veya 31 Mart itibariyle başvuru işlemi devam eden 2 milyon 250 bin vatandaş için Nisan ayı ilk ödemelerin başlayacağı ay olacak.

İLK MAAŞ HANGİ GÜN YATACAK?

Emekli maaşları yatırılırken SSK ya da Bağ-kur'lu olup olmadığı düşünülerek tahsis numarasından son rakamına göre hesaba yatırılıyor. Nisan ayı EYT ödemeleri ise 17 Nisan tarihi itibariyle başlatılıyor.

HAK KAYBI OLMAYACAK!

EYT’li emekli için hak sahipliği durumu 3 Mart tarihinde başlamıştı. Herhangi bir ek şart olmaksızın Mart ayı içerisinde başvuru yapan tüm vatandaşlar aynı statüyle değerlendirilip hak kaybı olmadan emekli maaşını alabilecek. Emeklilik dilekçesinin verilmesi yeterli oluyor. SSK ve Bağ-kur emeklileri Nisan ayında ilk ödemesini alacak.

ONLİNE ORTAMDA KONTROL EDİN!

EYT'liler 1 Nisan tarihi itibariyle hak sahipliği başvurusuna göre emekli maaşını almaya başlayabilecek. Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderilen evraklarda herhangi bir aksilik olmadığı ve sürecin tamamlandığına yönelik bilgi, online ortamda e-devlet sistemi üzerinden kontrol edilebilir. Bağlı bulunan SGK müdürlüğüne gidilerek süreç hakkında bilgi alınabilir.

BAKAN BİLGİNDEN AÇIKLAMA GELDİ!

EYT'linin ilk maaşı ile ilgili Bakan Bilgin: “Panik yapılmasına gerek yoktur. Online olarak e-devlet üzerinden de müracaat edilebilir. Mart ayı içerisinde ancak bunun gerçekleştirilmesi gerekiyor” dedi.

Bakan Bilgin Twitter hesabı üzerinden: “En düşük emekli maaşında yaşanan artışla beraber bayram ikramiyesi %82 zamlandı ve 2 bin TL'ye ulaştı. Bu düzenleme tüm emeklileri kapsayacak.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.