Ramazan Pidesi Yerken Bunlara Dikkat! Uzman İsim Canan Karatay’dan Ramazan Pidesi Tavsiyeleri!

Ramazan Pidesi Yerken Bunlara Dikkat! Uzman İsim Canan Karatay’dan Ramazan Pidesi Tavsiyeleri!
Ramazan ayında sofralardan eksik olmayan ramazan pidesi hakkında uyarı geldi! Uzman isim Canan Karatay’dan pide tüketimi için dikkat edilmesi gerekenler geldi! İşte detaylar...

Ramazan ayının gelmiş olmasından dolayı iftar ile sahurda beslenirken dikkat edilmesi gereken noktalar merak edilip araştırılmaya başlandı. Prof. Dr. Canan Karatay, ramazana ayına dair tavsiyelerde bulundu. Uzman isim ramazan pidesi hakkında dikkatleri üzerine çeken uyarılarda bulundu. Uyarılar sonrası birçok kişi şaşırdı. İşte ayrıntılar!

RAMAZAN PİDESİ İÇİN ONAY ÇIKTI

İftar ile sahurda ramazan pidesinin tüketimi için onay veren isim Prof. Dr. Canan Karatay, ayrıntılar hakkında açıklamada bulundu. Ramazan pidesi hakkında çok önemli bir noktaya dikkat çekerek uyarılar yaptı. Uzman isim, ramazan ayında tüketimi yapılacak olan besinler hakkında konuştu. Ramazan ayına dair uyarılar yapan uzman isim, bu ay içinde tüketilen ramazan pidesinin tüketimi için onay verirken dikkat edilmesi gerekli olan ayrıntıları açıkladı.

TAM BUĞDAY KULLANILMALI

Prof. Dr. Canan Karatay, ramazan pidesinin tam buğdaydan yapılması gerektiğine vurgu yaptı, pidenin iç kısmının daha çok tüketilmesi gerektiğini de açıkladı. Konuya dair nedenleri de bir bir açıklayan uzman isim, pidenin iç kısımlarının tüketmenin daha faydalı olmasının nedeni bağırsakların yumuşak olan yeri daha iyi bir şekilde enzimlemesi olarak bildirdi. Bunun yanı sıra da tam buğday sayesinde bağırsakların gereksinimi olan liflerin sağlanmış olacağını ve bu durumunda oruç süresinde duran bağırsakların daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına katkısı olacağını söyledi.

SAHURDA YUMURTA TÜKETİMİ YAPMAK

Uzman isim bu tavsiyelerinin yanı sıra da Ramazan ayı içinde iftar açarken mutlaka hurma veya zeytin yenilerek açılması gerektiğini vurguladı. Bu durumun yanı sıra da iftar ile sahur arasında olan zaman diliminde 2 litrelik suyun tüketiminin yapılmasına dair bilgi verdi. Aynı zamanda sahur sırasında yumurta yenilmesine dair tavsiyelerde bulundu. ‘Sahurda yumurta yenmelidir, yumurta süper bir besin. Omlet yapılır ya da menemen yapıldığında veya tereyağının içine kırıldığı zaman süper ve gerçek bir besin olmaktadır. Bütün günün yağların sağlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.