Bu Besinler İle Orucu Daha Kolay Geçirin! Sadece Birazı Bile Toklu Hissi Veriyor!

Bu Besinler İle Orucu Daha Kolay Geçirin! Sadece Birazı Bile Toklu Hissi Veriyor!
Sahurda tüketile besinler son derece önemli. Ertesin gün ki açlık durumunuzu belirleyecek olan besinlere dikkat etmek gerekiyor. Tok tutacak besinler! İşte detaylar...

Ramazan ayında yapılan sahurlarda tüketilen her besin ertesi gün içine etkileyici unsur olmaktadır. Bundan dolayı da sahurda tüketilen her besine dikkat etmek çok önemlidir. Gün boyunca tok kalmanıza yardım edecek olan besinlerden tüketmek lazım. İşte gün boyu açlık hissinizin geç meydana gelmesine yardım edecek olan o besinler. Bu besinler ile oruç tutmak daha kolay olacak!

Sahurda sofra kurmadan öne tüketimi yapılacak olan besinleri sizin için açıkladık. Bu besinler ile oruç süresinde açlık hissinin oluşmasını bastırarak son derece rahat bir gün geçirmek mümkün. Özellikle diyet ve spor yapanlar bu besinler sizin mutlaka tüketmeniz gereken besinlerden olmaktadır. Oruç sürecini rahat bir şekilde geçirmek adına bu besinler mide ile bağırsak sağlığı için yanı sıra bağışıklık sistemi için de etken rol oynamaktadır. İçinde bulunan yüksek orandaki E vitamini ve omega-3 yağ asitleri bulunduran bu besinler oruç süresini kolaylaştırmasının yanı sıra da sindirim sistemi için destekleyici nitelikte olmaktadır.

KURUYEMİŞ

Sahur sırasında sadece bir avuç çiğ kuruyemiş yemek orucu daha kolay geçirmeniz için size yardım eder. Tok tutmaya yardımcı olduğu gibi baş ağrısı veya sindirim sorunlarının yaşanmasının da önüne geçer. Kuruyemişler bağışıklık için güçlendirici etkisi olan ve direnci de yükselten gıdalardan olmaktadır.

MERCİMEK ÇORBASI

Bir kâse kadar mercimek çorbası tüketmek hem sizi gün boyunca tok tutar hem de vücut ısısı için dengeleyici görevi görür. İftar haricinde de sahurda başlamadan önce bir kase kadar mercimek çorbası içmek uzmanlarca tavsiye edilen bir durumdur. Mercimek çorbasının içinde yüksek oranda protein bulunmaktadır.

DONDURMA

Vücut ısınız için dengeleyici olan dondurma aynı zaman sizin tok durmanıza da yardım eder. Midenin asit oranı için koruma görevi görerek vücudun dengesini sağlar.

ZEYTİN

Siyah zeytin tok hissetme için hormonu arttırarak gün boyunca sizin enerjik ve zinde kalmanıza yardım eder aynı zamanda da güzelliğiniz korur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.