İslam Memiş’ten altın yatırımcısına müjde! Yükseliş bitmedi hatta yeni başlıyor! Gram altında 1.550 TL beklentisi

İslam Memiş’ten altın yatırımcısına müjde! Yükseliş bitmedi hatta yeni başlıyor! Gram altında 1.550 TL beklentisi
Küresel piyasalarda ons altın fiyatını etkileyen gelişmeler yakından takip ediliyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, son gelişmeler ışığında altın fiyatını analiz etti. Uzman ismin yükseliş henüz yeni başlıyor demesi yatırımcıları heyecanlandırdı...

ABD Merkez Bankası FED’in faiz artırım politikasında yavaşlamaya gitmesi küresel piyasaları hareketlendirdi. Dolar endeksinin gevşemeye başladığı bu dönemde yatırımların büyük bir çoğunluğu her zaman olduğu gibi güvenli liman altına gitti. Altında yıl boyunca yükseliş eğilimleri bekleyen analistlerin görüşleri yakından takip ediliyor.

Uzmanlar 2023 yılının altın için muhteşem bir yıl olabileceğini söylüyor. Bunlar arasında önemli bir yere sahip olan İslam Memiş altın yatırımcısına seslendi. “Altın bozdurmak için acele etmeyin. 1500 liraları konuşacağız” diyen piyasa uzmanı gram altında al – sat makasının 30 liralara yükseldiğine dikkat çekti. Ünlü analist, ABD’deki banka iflaslarının ışığında altın ve küresel finans piyasalarını yorumladı.

ONS ALTINLA BİRLİKTE GRAM ALTIN REKOR KIRDI

Küresel piyasaları etkileyen gelişmelerin ardından ons altın fiyatı geçen hafta üçüncü kez 2 bin dolar seviyesinin üstünü test etti. Ons altın tarihinde ilk kez 5 Ağustos 2020 tarihinde 2 bin doları aşmıştı. Son zirvesini 2 bin 70 dolarla 8 Mart 2022’de gören ons altındaki yükseliş gram altın fiyatını da etkiledi. Gram altın fiyatı rekor kırarak 1.244 liraya ulaşsa da uzmanlar ekran ve piyasa fiyat farkını hatırlattı.

GRAM ALTIN 1.550 TL OLABİLİR

Bankacılık krizleri ile birlikte destek alan altın yükselişe geçerken İslam Memiş bu seviyede kar satışları geleceğini söyledi: “Altındaki ralli henüz bitmedi hatta yeni başlıyor. Ons altın yaz aylarında 2 bin 350 dolara yükselebilir. Çünkü bankacılık krizi devam ediyor ve başka ülkelere sıçrama ihtimali var.”

Yatırımcıların gram altın fiyatında ekrana değil serbest piyasadaki rakama bakması gerektiğini hatırlatan İslam Memiş “Gram Kapalı Çarşı’da 1.264 liraya kadar yükseldi. Gram fiyatları ons nedenli ara ara düşse de bu düşüşler kalıcı olmayacaktır. Yazdan sonra gramda 1.300-1.400 liraları konuşacağız. Eylül gibi de 1.550 lira olabilir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.