Ramazan’da Doğru Beslenin! Uzmandan Mide İle Bağırsak Sağlığı İçin Tavsiyeler!

Ramazan’da Doğru Beslenin! Uzmandan Mide İle Bağırsak Sağlığı İçin Tavsiyeler!
Sahurda yapılan bu hatalar mide ile bağırsak sorunlarına neden olmakta. Uzman isimden sahurda mide sağlığı için yapılması gerekenler açıklandı! İşte detaylar!

Sahurda yapılan yanlış besin tercihlerinden dolayı mide ile bağırsak şikayetlerine neden olabileceğini ifade eden Prof. Dr. Esin Korkut, ‘ Ramazan ayında tutulan oruç için en önemli öğün sahur olmaktadır. Uyku bölünebilecek endişesi ile sahurda atlama yapılmamalıdır. Sahurda proteinden, kalsiyumdan, liften ve vitaminlerden zengin olan gıdaların tüketimi yapılmalıdır. Sahurdan hemen sonra yatmak asit reflü yakınmasında artış meydana getireceğinden dolayı sahurdan yarım saat sonra yatmak lazım’ dedi.

MİDE SAĞLIĞINA DİKKAT

Ramazan ayında oruçlu olan herkesin beslenme alışkanlığının tamamen değişmiş olduğunu söyleyen uzman isim, oruç tutarken sahuru asla atlanılmaması gereken bir öğün olarak açıkladı. Prof. Dr. Esin Korkut, sahurda mide sağlığını korumak için öneriler yaptı. Uzman isim, ramazan ayında tutulan orucun en önemli öğününün sahur olduğunu söylerken, ‘Güneş doğmadan önce yenilecek olan son yemek bizi bütün gün hem su hem de şekeriz noktasında yetecek kadar dayanıklılığı içeren besin değerinde olmalıdır. Bundan dolayı da sahur söz konusu olduğu zaman doğru seçim yapmak son derece önemlidir. Uykum bölünü kaygısı ile sahur yapmak atlanmamalı. Mutlaka sahur yapmak lazım.

LİFLİ GIDALAR TÜKETİLMELİ

Özellikle ramazan ayının ilerleye günleri içinde mide yakınmaları özellikler de reflü ile kabızlık sorunları meydana gelebilir. Bu şikayetlerde uygun beslenme ile en aza iner’ dedi. Sahur sırasında liften, kalsiyumdan ve de vitaminden zengin gıdaların tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken uzman isim şu şekilde devam etti: Protein açısından zengin ola gıdalar, sindirimi daha uzun zaman almaları ve daha az açlık hissedilmesine yardımcı olmalarından dolayı özellikle sahur için tasviye edilir.

PROTEİN AĞIRLIKLI BESLENME

Yumurta, süt gibi gıdalar protein ve diğer besin maddeleri bakımından yüksek olmaktadır. Kişinin tercihine göre de farklı yapılabilir ve farklı pişirme yapılabilir. Yumurta yemek siz tok tutar toklu hissi verir. Lif ise inanılmaz bir besin kaynağıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.