Meyve Sularında Dikkat Edilmesi Gerekenler! Uzman İsim Ambalajlı Meyve Suları Hakkında Bilgi Verdi!

Meyve Sularında Dikkat Edilmesi Gerekenler! Uzman İsim Ambalajlı Meyve Suları Hakkında Bilgi Verdi!
Ramazan ayında sofralardan eksik olmayan meyve sularına dikkat! Sık bir şekilde tüketimi yapılan meyve sular hakkında uzman isim uyardı! İşte detaylar...

Meyve suları herkes tarafından sevilerek tüketilen içecekler arasında yer almakta. Özellikle Ramazan ayı içinde meyve suları sofralardan eksik olmayan içecekler arasında yer alıyor. Fakat meyve suyu almadan ve tüketmeden önce kimi noktalara dikkat etmek lazım. Ramazan ayı içinde sık bir şekilde tüketilen içeceklerden biri olan meyve suyunu alırken dikkat edilmesi gerekenlerin neler olduğunu uzman isim açıkladı.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Ramazan ayında olmamızdan dolayı sofralardaki çeşitler artmış durumda. Kimileri iftar sırasında kimileri de sahurda sıcak içeceklerden daha çok meyve sularını tercih etmekte. Peki ama meyve suyu satın alırken, hazırken veya tüketirken neler dikkat etmek gerekli? Konuya dair Prof. Dr. Aziz Ekşi, dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

HEPSİ FARKLI FARKLI

Ambalajlı veya hazır meyve suyu kavramının meyve nektarı, meyve suyu, meyveli içecek ile aromalı içecek gibi dört faklı içecek tipini içerdiğini ifade eden Prof. Dr. Ekşi, ‘Tüketici olarak öncelikle bunlar içinde farkı bilmek lazım. Çünkü bunların meyveye yakınlığı farklı farklı. Bundan dolayı da meyve suyu diye başka bir içecek satın almış olunabilir’ dedi.

MEYVEYE EN YAKIN OLAN TERCİH EDİLMELİ

Uzman isim, bahsi geçen içeceklerdeki meyve oranının önemli bir yer kapladığını ve ne anlama geldiğini ifade ederek; ‘Meyve oranı, ambalaj içindeki içeceğin ne kadarının meyveden geldiğini ortaya koyar. Geri kalan kısmı, su, şeker gibi asit maddelerdir. Eğer meyveye yakın olanı almak istiyorsanız, ‘meyve suyu’ yazanı tercih etmek lazım. Meyveye ikinci yakı olan ise meyve nektarı olmaktadır. Bunların meyveye oranı çeşidine göre %35 ile %50 oranında değişir. Üçüncü sırada ise meyveli içecek yer almaktadır. Bunların meyve oranı ise genel olarak %10 kadardır. Kalanı da su ile şekerden meydana gelir. Son aşamada ise aromalı içecekler vardır. Bunlarında meyve oranı %0 ile sıfıra yakın bir orandır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.