Bakan müjdeyi paylaştı! KOBİ’lere faizsiz ve 12 ay ertelemeli acil destek ödemesi yapılacak! İşletmeye 1,5 milyon TL'lik kredi desteği…

Bakan müjdeyi paylaştı! KOBİ’lere faizsiz ve 12 ay ertelemeli acil destek ödemesi yapılacak! İşletmeye 1,5 milyon TL'lik kredi desteği…
Deprem bölgesinde hasar gören işletmelere yönelik başlatılan kredi ödemeleri vatandaşa bir nebze olsun umut oldu. Acil Destek Kredisi Programı kapsamında 1,5 milyon TL faizsiz finansman desteğinden nasıl yararlanılabilir? İşte detaylar…

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen 11 farklı ili derinden etkileyen deprem sonrası bölgede yaralar sarılmaya devam ediyor. Ekonomik olarak bölgenin yeniden kalkınabilmesi, işletmelerin büyük bir hızla faaliyetlerini sürdürebilmesi için KOSGEB Finansman Desteği sunmaya başladı. Küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik sunulan faizsiz kredi desteği Acil Destek Kredisi Programı kapsamına alındı.

30 BİN KOBİ FAYDALANACAK!

KOSGEB tarafından sunulan destek kredisi 30 bin farklı KOBİ için geçerli olacak denildi. Yalnızca deprem bölgesindeki işletmelere sunulacak kredi bir buçuk milyon TL'ye kadar anında hesaba geçirilecek. Üstelik faiz yükümlülüğü de olmayacak denildi. Yapılan bu kredi programı 11 milyar TL'lik bir hacimle vatandaşa sunuluyor. Bu ödemenin yaklaşık 3 milyar TL'sini KOSGEB üstleniyor.

KOBİ KREDİLERİ TAMAMEN SİLİNEBİLİR!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konu ile ilgili Antakya ziyaretinde incelemelerde bulunduğunu buradaki sanayicilerle bir araya geldiğini ifade etti. Yaptığı görüşmeler sonrasında Varank; KOSGEB acil destek kredisi programını başlattığını, ifade etti.

Varank; “Bir buçuk milyon TL faizsiz olarak işletmenin büyüklüğü de göz önüne alınarak verilecektir. Afet bölgesinde bulunan vatandaşlardan alınacak KOSGEB kredilerinin bir kısmını ya da tamamının silinebilmesi için de bir adım attık” açıklamasında bulundu.

1,5 MİLYON TL’LİK KOSGEB KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI

1,5 milyon TL'lik KOSGEB kredisinden imalat yapan, imalata dayalı parça tedariği sağlayan, imalata ilişkin onarım faaliyetinde bulunan bütün KOBİ’ler faydalanabilecek. Mimarlık faaliyetinde bulunan işletmelerde bu krediye başvurabilecek. Kredinin detayında; “Küçük sanayi sitesi, organize sanayii bölgesinde ya da bunların dışında farklı bir noktada işyeri bulunan hasar görmüş bütün KOBİ’lere verilecektir” denildi.

 Bir buçuk milyon TL'ye kadar sunulacak kredi için mikro işletmelere 250, küçük işletmeleri 500, orta ölçekli işletmeler için ise 1 milyon TL'ye kadar kredi ödemesi yapılacak. Eğer işletmenin hasarı beklenenden fazla ise kredili limiti %50'ye kadar artırılabilecek. Orta ölçekli bir işletmenin ağır hasarlı olduğu fark ediliyorsa limit bir buçuk milyon TL'ye çıkarılabilecek.

 1,5 MİLYON TL’LİK KOSGEB KREDİSİ GERİ ÖDEMESİ

Acil destek kredisi geri ödemeleri için esnek bir plan oluşturuldu. İlk 12 ay boyunca işletme sahibinin ödeme yapması gerekmeyecek. Ardından 24 aylık dönemde üçer aylık taksitler halinde ödeme yapılabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.