Kentsel dönüşüm destek paketi müjdelendi: 2 yıl ödemesiz 0,79 faizle… İşte aylık ödeme planı!

Kentsel dönüşüm destek paketi müjdelendi: 2 yıl ödemesiz 0,79 faizle… İşte aylık ödeme planı!
Kentsel dönüşüm destek paketi müjdelendi, kredi tutarları ve faizleri değişti! Kentsel dönüşüm destek paketi kapsamında konut kredilerinde vade süresi 10 yıla çıkarıldı. Kredi tutarı 1 milyon 250 bin liraya yükseltildi ve faiz oranı yüzde 0,79 oldu. Peki kentsel dönüşüm kredisi aylık ödeme planı nasıl olacak? İşte detaylar…

Maraş’ta yaşanan depremlerin ardından, kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı ve destek paketi müjdelendi. Kentsel dönüşüm destek paketi kapsamında konut kredisi yüzde 0,79 faizle 1 milyon 250 bin liraya çıkarıldı. Bunun yanı sıra bina güçlendirme için 350 bin lira tutarında kredi tanımlandı. Güçlendirme kredisi için açıklanan faiz tutarı yüzde 0,99 oldu.

Devlet, Türkiye’deki konut ve iş yerlerini depreme dayanıklı hale getirmek için büyük bir çalışma başlattı. Maraş depreminden sonra binaların dayanıklılığının hayati önemi bir kez daha ortaya çıkarken, kentsel dönüşüm destek paketi kapsamında vatandaşlar dayanıklı konutlar için adım atmaya yönlendiriliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, vatandaşların güvenli konutlar ve iş yerleri inşa edilmesi için kentsel dönüşüm destek paketini açıkladı.

0,79 FAİZLE 1 MİLYON 250 BİN LİRAYA KADAR KONUT KREDİSİ AÇIKLANDI!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, vatandaşlar için kentsel dönüşüm destek paketi müjdesini verdi. Alınan yeni kararla, konutlar için güçlendirme kredisi tanımlandı. Konut güçlendirme kredisi 0,99 faizle ve 120 ay vade ile ödenmek koşuluyla 350 bin lira olarak belirlendi. Konut inşasında kullanılacak kredi ise yine 120 ay vade ile ödenmek koşuluyla yüzde 0,79 faizle 1 milyon 250 bin liraya çıkarıldı.

Kentsel dönüşüm destek paketi kapsamında, iş yerleri için belirlenen yapım kredisi yüzde 1,09 faizle 850 bin liraya kadar kullanılabilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından açıklanan yeni kredilere, konut yıkımını takip eden 3 sene içinde başvuru sağlanabilecek. Bunun yanı sıra, kentsel dönüşüm faaliyetlerine katılan müteahhitlere de ekonomik destek sunulacak. KOBİ’ler için 100 milyon TL, KOBİ kapsamında olmayan kişilere 250 milyon TL kredi, 48 ay vade ile tanımlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.