Bu yatırım aracı enflasyon tanımıyor! Dolar, altın devri bitti o yatırım aracına akın başladı!

Bu yatırım aracı enflasyon tanımıyor! Dolar, altın devri bitti o yatırım aracına akın başladı!
Dünya, global bir enflasyon sorunuyla mücadele ediyor. ABD, büyük bankaların açıkladığı iflas kararlarından sonra yaşanabilecek ekonomik krizlere önlemeye dair kararlarını açıklamaya devam ediyor. Banka iflaslarının sebep olduğu enflasyon dalgasının ardından, ABD’li yatırımcılar o yatırım aracına yöneldi: Yılda tam yüzde 30 kar ettiriyor!

ABD, Silikon Vadisi Bankası’nın batmasının ardından yaşanabilecek olası krizleri engellemek adına bir bir aldığı önlemleri açıklıyor. Ukrayna – Rusya savaşı ile beraber Rusya’ya ambargo uygulanmasının ardından Birleşik Devletler’de enerji enflasyonu baş göstermişti. Banka krizleri, ABD’de yaşanan enflasyonu körükledi ve yatırımcılar hangi yatırım aracında pozisyon alacakları konusunda zorlanmaya başladı.

Silikon Vadisi Bankası’nın batmasının ardından ABD’de para piyasalarında dalgalanmalar yaşanmaya başladı. Kripto borsası beklenmedik şekilde yükseldi, yatırımcılar dolar varlıklarından uzaklaştı. Fakat ortaya çıkan yeni bir yatırım aracı, yıllık kazandırdığı tutarla resmen enflasyona meydan okuduğunu ispatladı. O yatırım aracı, Birleşik Devletler genelinde git gide popüler hale geliyor!

SANAT ESERİ VE MOBİLYAYA YATIRIM YAPAN KAZANIYOR!

ABD’de üst üste iflasını açıklayan bankalardan sonra, yatırımcılar dolar varlıklarından uzaklaşmaya başladı. Dolar varlıklarından uzaklaşmak hem kripto para borsasında yükselişe sebep oldu hem de yeni bir yatırım aracını ortaya koydu. ABD’de enflasyonun yükselmesiyle beraber, yatırımcılar güvenli bir liman arayışına girdi ve o sektöre yöneldi.

ABD’de Knight Fight tarafından gerçekleştirilen yeni bir araştırmanın verilerine göre, lüks yatırımlar resmen dolar varlıklarına ve altına rakip oldu. Araba, sanat eserleri ve hatta mobilyalar, 1 sene içinde yatırımcılara yüzde 29’un üzerinde para kazandırdı. Yatırımcılar, yavaş yavaş bu alana yönelmeye başlıyor.

SANAT FONLARINA YATIRIMLAR BAŞLADI!

ABD’li yatırımcılar sanat eseri veya mobilya satın almanın yanı sıra, sanat fonlarına da yatırım yapmaya başladı. Yatırımcılar, hem değerli eserlerin hisselerini satın alabiliyor hem de sanat fonuna yatırım yapabiliyor.

ABD’de lüks tüketim kategorisine giren sanat eserlerinde bu sene yaşanan fiyat artışı yüzde 29’u buldu. Sanat eserlerindeki yükselişi gören yatırımcılar, bu alanda pozisyon almaya başladı. ABD’li yatırımcılar sanat fonlarına yaptıkları yatırımlarla paralarını enflasyondan korumaya çalışıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.