Sel Felaketi Deprem Bölgelerini Vurdu! Hadise Bu Olaya Tepki Gösterdi!

Sel Felaketi Deprem Bölgelerini Vurdu! Hadise Bu Olaya Tepki Gösterdi!
Kahramanmaraş depremlerin yaraları henüz sarılmamış iken, deprem bölgeleri şimdi de sel felaketiyle uğraşıyor. Şanlıurfa ve Adıyaman’da etkili olan sel felaketi on dört vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. İşte detaylar...

6 Şubat günü meydana gelen iki büyük deprem, ülkemizde on bir ilimizin etkilenmesine ve bu illerimizde büyük yıkımların meydana gelmesine neden oldu. Yaşanan depremler, dünya üzerinde meydana gelen en büyük kara depremleri arasında yer aldı. 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeni ile binlerce bina yerle bir oldu ve depremden hayatını kurtarabilen insanlar, çadırlarda ya da konteynerlerde yaşamaya çalışıyor.

Henüz depremin yaraları sarılmamışken, depremlerden etkilenen illerimiz arasında yer alan Adıyaman ve Şanlıurfa’yı sel felaketi vurdu. İki ilde meydana gelen sel nedeni ile depremzedelerin kaldığı çadırlar sular altında kaldı. Yansıyan görüntülerde, bir konteynerinde sel nedeni ile sürüklendiği görüldü. Meydana gelen sel felaketi nedeni ile sel sularına kapılarak hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayının on dörde yükseldiği açıklandı.

HADİSE DEPREMZEDELER İÇİN SÖYLEDİ

Ünlü şarkıcı Hadise, yaşanan sel felaketinin ardından Instagram hesabından şu notu paylaştı; ‘’Yeter artık diye bağırmak istiyorum! Depremde hayata tutunan insanlarımızı şimdi selde mi kaybedeceğiz? Çadırların sular içinde kaldığını gördük…Konteyner evlerin sularda yüzdüğünü de… Yazık.’’ Hadise, yaşanan deprem felaketinin ardından hem Türkiye’de hem de Hollanda’da yardım toplamış ve Belçika’dan da yardım istemişti. People Help the People şarkısını da yeniden yorumlayarak seslendiren Hadise, elde edilen geliri depremzedelere bağışlayacağını da açıklamıştı.

BİR TEPKİ DE MUSTAFA SANDAL’DAN GELDİ

Depremlerden etkilenen Adıyaman ve Şanlıurfa’da şimdi sel felaketi yaşanıyor. Birçok ünlü isim, yaşanan bu felaketler karşısında sessizliğini korumadı ve tepkiler göstermeye başladı. Bu isimler arasında sevilen şarkıcı Mustafa Sandal’da yer aldı. Mustafa Sandal, kişisel Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile tepkisini dile getirdi. Ünlü ismin paylaşımında şu cümleler yer aldı; ‘’ AFAD iki gündür uyarılar yapıyor şiddetli sağanak yağışla alakalı. Peki, iki şehrin belediye başkanları ve diğer yetkilileri neden yeteri kadar önlem almamış? İnsanlar sel tehlikesine karşı neden çadırlarda kaderine terk edildi?’’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.