Uzman isim gram altın için son tarihi verdi: Bu son şansınız!

Uzman isim gram altın için son tarihi verdi: Bu son şansınız!
Birikimciler tarafından en çok tercih edilen yatırım alternatifi olan altın, son dönemlerde fiyat dalgalanmaları yaşıyor. 2023’ün ilk 3 ayında bir düşüp bir yükselen altın, son haftalarda aşağı yönlü hareketini koruyor. Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altında pozisyon almanız gereken son tarihi verdi. Altın yükselecek mi? Gram altın fiyatları nasıl olacak? İşte detaylar…

Türkiye’deki yatırımcılar tarafından en çok tercih edilen yatırım alternatifi olan altın, son iki haftadır aşağı yönlü olarak yaptığı hareketi koruyor. Altın yatırımcıları, altın fiyatlarındaki düşüşün kalıcı olup olmayacağını merak ederken, para piyasaları uzmanı İslam Memiş altın için son tarihi verdi.

Altın fiyatları, Şubat ayını yükselişle kapatmıştı. Fakat Mart ayının gelmesiyle altın fiyatında tekrar dalgalanmalar yaşanmaya başladı. Yatırım için altını tercih edecek olan kişiler, altındaki fiyat dalgalanmalarının ne kadar süreceğini merak ediyor. Uzman isim, yatırımcılara altında pozisyon almaları gereken tarihi açıkladı.

ALTIN FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞ KALICI DEĞİL!

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altında şu anda yaşanan mevcut düşüşün kalıcı olmadığını ve yatırımcılar için bu zamanların bir alım fırsatı olduğunun altını çizdi. İslam Memiş, doların 23’ü geçmesi halinde altın fiyatlarının çok daha yükseleceğini açıkladı.

İslam Memiş, gelecek hafta Salı günü itibariyle kar satışlarının başlayabileceğini belirterek, Mart’ın üçüncü haftasında altında yükseliş beklediğini belirtti. Ayrıca bu hafta içinde, elzem olmadığı takdirde altın satışı yapılmaması gerektiğini kaydetti. Memiş, önümüzdeki haftadan itibaren altında yükselişin başlayacağını, yatırımcıların buna göre pozisyon alması gerektiğini açıkladı.

İSLAM MEMİŞ, BORSA VE DÖVİZ KURLARINI DEĞERLENDİRDİ

Uzman isim, altının yanı sıra borsa, döviz kurları ve BIST100 endeksine ilişkin öngörülerini ve değerlendirmelerini paylaştı. Memiş, geçen hafta 1,0637 olarak açıklanan dolar endeksine dair tahminini açıkladı. Uzman isim dolar endeksinde hedefin 1,15 olacağını dile getirdi.

1,05 olan dip seviyedeki endeksin 1,07 seviyesini takibe başladığını açıklayan İslam Memiş, 104,63 seviyesindeki endeksin de 103,10 seviyesine çekilebileceğini belirtti. Uzman isim, banka hisselerinin yakından takip edilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.