Milli Eğitim Bakanı LGS Sınavı Hakkında Bilgi Verdi! OHAL Bölgesindeki Öğrencilerin Durumu Da Belli Oldu!

Milli Eğitim Bakanı LGS Sınavı Hakkında Bilgi Verdi! OHAL Bölgesindeki Öğrencilerin Durumu Da Belli Oldu!
LGS ile alakalı olarak son dakika açıklaması gündeme geldi! milli eğitim bakanı Özer konuya dair açıklama yaptı. İşte merak edilen detaylar. İşte detaylar...

Milli eğitim bakanlığından son dakika LGS açıklaması yapıldı. Milli eğitim bakanı Mahmut Özer, ‘LGS çerçevesindeki merkezi sınavı deprem bölgesindeki şehirler dair tüm ülkede 4 Haziran 2023 tarihinde yapacağız. Sınav sonuçlarının da 26 Haziran da açıklayacağız. OHAL ilan edilmiş olan on şehrimizdeki kayıtlı öğrencilerimiz istekleri doğrultusunda diğer şehirlerde sınava girebilecek.’ dedi.

BAKAN MAHMUT ÖZER BİLGİ VERDİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS kılavuzuna dair yaptığı açıklamada, şu bilgilere yer verdi: ‘LGS çerçevesinde merkezi sınav, deprem bölgesindeki şehirler de dahil olmak üzere ülke genelinde 4 Haziran 2023 tarihinde yapılacak. Sınav başvuruları, yurt dışında e-Okul sisteminde kaydı olmayan öğrencilerle deprem sebebiyle OHAL ilanı yapılan illerdeki öğrenciler dışında merkezi olarak Bakanlık tarafınca 3-13 Nisan’da gerçekleşecek. Deprem sebebiyle OHAL ilanı yapılan iller olan Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Diyarbakır, Adana, Kilis, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa’daki öğrenciler adına da özel önlemler almış oldu. 10 şehirde kayıtlı öğrencilerimiz, istemeleri durumunda diğer şehirlerde sınava girme imkanları olacak.

OHAL BÖLGESİ İÇİN

‘Bu durumda olan öğrencilerimiz, başvuru zamanında sınava gireceği il ile ilçe için tercih yapacak. Deprem sebebi ile OHAL ilan edilen şehirlerde bulunan öğrencilerden il ile ilçe tercihinde bulunmayanların sınava gireceği okulları Bakanlıkça belirlenmiş olacak.’

SINAV SÜRELERİNDE SON DURUM

LGS merkezi sınavındaki oturumlar, sınav süreleri, soru adedi ile ders dağılımlarına herhangi bir değişim yapılmadığını açıklayan Özer, ‘Geçen sene olduğu gibi bu senede sınav uygulaması iki oturum olarak yapılacak. Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 tane soru sorulacaktır. Daha önceden de duyurmuş olduğumuz gibi bu sene öğrencilerimiz ikinci dönem konularından herhangi bir şekilde sorumlu olmayacaklar. Öğrencilerimiz için şimdiden başarılı bir sınav süreci olmasını diliyorum’ bilgisini açıklamış oldu.

Öte yandan ise sınav giriş belgelerinin 26 Mayıs 2023 tarihinde ilan edileceği de açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.