Uzmanlar açıkladı: 500 lirası olanlar ne altın, ne dolar koşa koşa buna yatırım yapsınlar!

Uzmanlar açıkladı: 500 lirası olanlar ne altın, ne dolar koşa koşa buna yatırım yapsınlar!
Ülkemizde para piyasalarında yaşanan dalgalanmalar, birçok birikimcinin yatırım araçları konusunda tereddüt etmesine neden oluyor. Özellikle yılın ilk dönemi altın fiyatlarının düşüşe geçmesiyle, yatırımcıların altın endişesi daha da arttı. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise, birikimcilere “gümüş yatırımını” işaret etti!

Ülkemizde para piyasalarında yaşanan fiyat dalgalanmaları, yatırım araçlarıyla alakalı büyük tereddütler doğuruyor. Türkiye’deki yatırımcıların göz bebeği olan altının, yılın ilk dönemi düşüşe geçmesiyle yatırımcıların altına dair endişeleri daha da arttı.

Özellikle Şubat ayında düşüş görülen altına talep hala büyük olsa da, Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş başka bir araca işaret ediyor. Ne altın, ne dolar… İslam Memiş, 2023 yılının yatırım trendi olarak gümüşü işaret etti. Altında aşağı yönlü hareket hızla devam ederken, gümüşün gramında yaşanan artış yatırımcılarını gümüş opsiyonunu düşünmeye itti.

İSLAM MEMİŞ, “BU YIL GÜMÜŞ YILI” DİYOR!

Ünlü Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son bir ayda altında yaşanan düşüşü değerlendirdi. İslam Memiş, altındaki aşağı yönlü hareketin devam etmesiyle beraber yatırımcıları gümüş opsiyonuna yönlendirdi. Gümüş’ün gramı son olarak yüzde 45 oranında değer kazanmıştı.

İslam Memiş, 2023 yılında altın yatırımlarının yanı sıra gümüşe de odaklanmak gerektiğini belirtti. Gümüşün, 2023 yılı itibariyle en çok getiriyi sağlayacak yatırım araçlarından biri olacağı tahmin ediliyor.

“ALTINA YATIRIM YAPIP PİŞMAN OLMAYIN!”

İslam Memiş, gram altın yatırımlarında oluşabilecek herhangi bir kayıptan dolayı pişman olmamak için, birikimcilerin gümüşe yönelmesi gerektiğini belirtti. Bankalarda açılan döviz ve altın hesaplarının yanı sıra, gümüş hesaplarının da açılması gerektiğinin altını çizdi.

Uzmanlar, 2023 yılının ikinci yarısında gümüşün daha da değer kazanacağı düşünülüyor. İslam Memiş, ONS gümüş fiyatının öncelikle 25 sonra 32 ve 40’a dayanacağını belirtti. Gümüşün gram fiyatı şu an 20 liradan işlem görüyor. Ünlü uzman İslam Memiş, bu yükselişin devam edeceğini bildirdi. İslam Memiş’in açıklamalarının ardından birçok yatırımcı gümüşe doğru pozisyon aldı. Gümüş fiyatlarının bu sene en çok hangi rakamı göreceği büyük merak konusu oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.