Milli Eğitim Bakanlığı Açıkladı! Deprem Bölgesinden Tayin İçin Ek Süre Tanındı!

Milli Eğitim Bakanlığı Açıkladı! Deprem Bölgesinden Tayin İçin Ek Süre Tanındı!
Kahramanmaraş depremleri sonrasında bölgeden tayin isteyen 1080 öğretmenin nakilleri sağlanmış oldu. Bakanlıktan gelen açıklamaya göre de, deprem bölgesi için tayin süresi uzatılmış oldu! İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den açıklama geldi. Bakan Özer, depremden sonra bölgeden tayin isteğinde bulunan 1080 öğretmenin nakillerini gerçekleştirdi. Bunun beraber deprem bölgesinden nakil isteyen öğretmenler için de başvuru tarihinde değişiklik yaptı. Nakil isteyen öğretmenler 17 Mart tarihine kadar başvuru için hak kazanmış oldu. İşte detaylar!

DEPREMLER SONRASINDA OKULLAR HASAR ALDI

Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 1 aydan çok bir zaman geçmiş oldu. Yaşanılan depremler oldukça ağır hasara neden oldu. Meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından 47 binden çok vatandaş hayata gözlerini yumdu. Enkaza dönmüş olan şehirlerde evlerini kaybeden ve aynı zamanda evlerine girmekten korkan vatandaşlar çevre şehirlere yerleşmiş oldu. Enkaza dönen şehirler de ise geriye yarım kalan birçok hikâye kaldı. Yaşanan depremlerden sonra birçok okul ilse ağır hasar aldı.

1080 ÖĞRETMEN TAYİN İSTEDİ

Güneydoğu’da meydana gelen depremlerden sonra, şehirleri yeniden ayağa kaldırmak adına da devlet ile millet el ele vermiş oldu. Hem devlet tarafından hem de halkın destekleri ile bölgede yaralar sarılmaya çalışılıyor. Resmi kurumlar, özel kurumlar, ünlü isimler yurt içinde ve yurt dışından adeta seferber oldu. Bölge halkı için destekler sürüyor.

BAKAN, SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Öte yandan ise kullanılmayan okullarda görev yapmakta olan öğretmenler tayinlerini farklı illere istediler. Bu çerçevede 11 ilden 1080 öğretmenin tayini farklı illere yapılmış oldu. Bahsi geçen konuya dair sosyal medya hesabı üstünden açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şu ifadelere yer verdi;

‘Deprem bölgesinde bulunan illerden diğer iller için tayin talebinde bulunmuş olan 1080 öğretmenimizin nakillerini gerçekleştirmiş oldu. Sağlık raporunu alamayan öğretmenlerimizin istekleri çerçevesinde başvuru yapmaları adına da 17 Mart 2023 tarihine kadar ek süre vermekteyiz.’ Bu doğrultu da öğretmenler için ek süre tanınmış oldu. 17 Mart 2023 tarihine kadar nakil iste imkanları bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.