Okul Takvimi Değişti! Okulların Kapanış Süresi Uzadı Mı? İşte Eğitim Takvimine Dair Detaylar…

Okul Takvimi Değişti! Okulların Kapanış Süresi Uzadı Mı? İşte Eğitim Takvimine Dair Detaylar…
Kahramanmaraş depremlerinin meydana gelmesi, eğitim için planlanan takviminde sekteye uğramasına neden oldu. Okulların ikinci yarıyılının ilk günü meydana gelen depremler, okulların açılış tarihinin ertelenmesine neden oldu. İşte detaylar...

6 Şubat günü meydana gelen depremler, okulların ikinci yarıyıl dönemine başlayacağı günde yaşandı. İki büyük deprem felaketinin yaşanması ile eğitim dönemi için planlanan takvimde de değişiklikler meydana geldi. Okulların ikinci yarıyıl dönemi için açılma sürecinin ertelenmesinin ardından, okulların hangi tarihte kapanacağı ve yaz tatilinin ne zaman başlayacağı merak edilen konular arasında yer aldı.

12 Eylül 2022 yılında başlayan eğitim döneminde öğrenciler, dönem aralarında iki ara tatil ve bir yarıyıl tatili yapıyor. 23 Ocak 2023 tarihinde başlayan yarıyıl tatili, yaşanan depremlerden dolayı 20 Şubat tarihinde sona erdi. Depremlerden etkilenen bölgelerde ise okullar, kademeli olarak açılmaya başlayacak. Durum böyle olunca birçok kişi, okulların ne zaman yaz tatiline gireceğini merak etmeye başladı.

YAZ TATİLİ 16 HAZİRAN GÜNÜ BAŞLAYACAKTI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan eğitim takvimine göre, okullardaki eğitim dönemi 12 Eylül 2022 tarihinde başladı. Öğrenciler, birinci dönem ara tatillerini 14 Kasım ile 18 Kasım arasında gerçekleştirmişti. Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından ise, 71 ilde yarıyıl tatili sonrasında eğitim 20 Şubat günü başladı. Milli Eğitim Bakanlığının dönem başında duyurduğu eğitim takvimine göre, 2023-2024 eğitim yılı 16 Haziran’da sona eriyor. Yaz tatili ise, bu takvime göre, doksan gün sürecek.

ARA TATİL İLE BAYRAM TATİLİ BİRLEŞECEK

Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre, birinci dönem ara tatili 14 Kasım ile 18 Kasım arasında gerçekleşmişti. İkinci ara tatil ise, 17 Nisan ile 20 Nisan arasında gerçekleşecek. 20 Nisan’da son bulacak ara tatil, 21 Nisan günü Ramazan Bayramı’nın ilk günü olması neden ile uzayacak. Öğrenciler için ara tatil ve bayram tatili birleşecek. Ara tatilin bitmesi ile başlayan Ramazan Bayramı ile öğrencilerin okula başlayacağı tarih 24 Nisan Pazartesi günü olarak güncellendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.