Düzenli Temettü İle Gelir Elde Edin! Dönemsel Kar Payı Veren Şirketler İle Gelirinizi Katlayın!

Düzenli Temettü İle Gelir Elde Edin! Dönemsel Kar Payı Veren Şirketler İle Gelirinizi Katlayın!
Borsada işlem gören şirketler kar payı veriyor. Düzenli temettü dağıtımı ile yatırımcılar düzenli gelir elde edebilir. Şirketler temettü dağıtımını dönemsel olarak gerçekleştiriyor. İşte detaylar...

Hisse senedi satışı yapan bazı kurumsal firmalar, düzenli olarak temettü dağıtımı yapar. Yapılan temettü dağıtımı hem yatırımcılar hem de kurumsal firmalar için düzenlenir. Firmalar gerçekleştirdiği dönemsel temettü dağılımı ile kendilerine olan güvenlerinin artmasını ve daha fazla yatırımcı çekebilmek elde edebilmektedir. Bu işlemin yatırımcılar olan avantajı ise, yatırımcıların düzenli olarak bu işlemden kar elde edebilmesidir.

İki tarafın da farklı kazançlar sağladığı bu işlemler için bazı şirketler dönemsel olarak kar payı vermektedir. Bu şirketlerin araştırılması sonucunda yatırımcılar, düzenli olarak gelir elde edebilmektedir.

DÜZENLİ TEMETTÜ İLE GÜVEN İNŞA EDİLİR

Borsada işlem gören şirketlerin dönemsel olarak temettü vermesi, şirketlerine duyulan güvenin artmasını ve hissedarları tarafından yapılan yatırımların devam etmesini sağlamaktadır. Yapılan bu işlemler şirketlerin kazanç sağladığını ve şirketlerin performansının iyi yönde ilerleme kaydettiğini yatırımcılara göstermektedir. Aynı zamanda bazı şirketler tarafından dönemsel olarak yapılan temettü dağıtımı, şirketlerin değerini arttırır ve hisse değerlerinin de yükselmesini sağlar.

TERCİH EDİLEBİLECEK BAZI ŞİRKETLER

Ülkemizde düzenli temettü veren ve 2022 yılında en çok temettü dağıtan şirketler arasında, İskenderun Demir ve Çelik A.Ş ilk sırada yer alıyor. Hatay’da faaliyet gösteren firma, yüzde 13,69 temettü getirisi ile Türkiye’nin en çok temettü veren şirketleri arasında yer alır. İskenderun Demir ve Çelik A.Ş, 2016 Yılından beri her yıl düzenli olarak temettü dağıtımı gerçekleştirmektedir. Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş’de yassı demir üretiminde lider demir çelik fabrikasıdır. İlgili şirket de 2014 yılından itibaren her yıl düzenli temettü dağıtan şirketler arasında yer almakta ve temettü getirisi yüzde 11,36’dır. Bu 2 şirketin yanı sıra; Türk Tuborg Bira ve Malt Sanayii A.Ş’de 2020 senesi hariç, 2017 yılından Beri her yıl temettü dağıtımı gerçekleştiriyor. Türk Tuborg Bira ve Malt Sanayii A.Ş’nin temettü getirisi yüzde 7,63’tür. Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş ve Enerjisa Enerji A.Ş’de Ülkemizde düzenli temettü dağıtımı yapan firmalar arasında yer almaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.