Merkez Bankası’nın Suudi Arabistan Hamlesi: 5 Milyar Dolar İçin El Sıkışıldı!

Merkez Bankası’nın Suudi Arabistan Hamlesi: 5 Milyar Dolar İçin El Sıkışıldı!
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ve Suudi Arabistan arasında büyük bir anlaşma sağlandı. 5 milyar dolar tutarında yapılan mevduat anlaşmasıyla, Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağlanacak. İşte detaylar...

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) ve Suudi Arabistan arasında büyük bir ekonomik anlaşmaya varıldı. 2022 senesinin Kasım ayından beri devam eden görüşmeler nihayet neticelendi. Anlaşmanın sonucunda, Suudi Arabistan TCMB’ye 5 milyar dolarlık mevduat yatıracak. 4 aydır bakanlar düzeyinde gerçekleşen görüşmeler sonucunda varılan anlaşmayla, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlanacak.

5 milyar dolarlık mevduat anlaşmasına varan taraflar Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile Suudi Arabistan Turizm Bakanı Ahmed Al Khateeb oldu. Khateeb aynı zamanda Suudi Arabistan Kalkınma Fonu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstleniyor.

SUUDİ ARABİSTAN, TÜRK EKONOMİSİNİN GELECEĞİNE GÜVEN DUYUYOR!

TCMB ve Suudi Arabistan arasında imzalanan 5 milyar dolarlık anlaşmayla, Suudi Arabistan ve Türkiye arasında yakın iş birliğine dikkat çekildi. Suudi Arabistan Kalkınma Fonu tarafından Türkiye’ye sağlanan destekle beraber Türkiye’nin güçlenme çabalarının desteklenmesi hedefleniyor. Anlaşma sonrasında yapılan açıklamada, Suudi Arabistan Krallığı’nın Türk ekonomisinin geleceğine duyduğu güvenin altı çizildi.

Türkiye’nin sürdürülebilir ekonomisine 5 milyar dolar katkı sağlayan Suudi Arabistan, Türkiye ile tarihi bağlarını bir kez daha kuvvetlendirdi. TCMB ile varılan anlaşmanın yakın zamanda hayata geçmesi planlanıyor.

HAZİNE VE MALİYE BAKANI NEBATİ, İKİ ÜLKE ARASINDAKİ ANLAŞMAYI DEĞERLENDİRDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TCMB ile Suudi Arabistan Kalkınma Fonu arasında gerçekleşen anlaşmayı değerlendirdi. Bakan Nebati, anlaşmanın iki tarafın da çabalarıyla sağlandığını ifade etti. Yakın zamanda yatırılacak olan 5 milyar dolarlık mevduatın, Suudi Arabistan’ın Türk ekonomisine duyduğu güvenin bir göstergesi olarak yorumladı.

Merkez Bankası rezervleri, geçtiğimiz hafta büyük bir gerileme yaşamıştı. TCMB rezervleri tam 8 buçuk milyar dolarlık bir kayıp vermişti. Şubat ayına son 8 yılın en büyük rezerv miktarıyla başlayan TCMB, geride bıraktığımız haftada 8 buçuk milyar dolarlık kayıpla 21,4 milyar dolardan 20,2 milyar dolara kadar gerilemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.