Depremde Yakınları Vefat Eden Öğrenciler İçin Burs! Bakanlık, Sene Sonuna Kadar Verilecek Bursun Hangi Öğrenciler İçin Olduğunu Açıkladı!

Depremde Yakınları Vefat Eden Öğrenciler İçin Burs! Bakanlık, Sene Sonuna Kadar Verilecek Bursun Hangi Öğrenciler İçin Olduğunu Açıkladı!
Millî Eğitim Bakanlığı’ndan deprem bölgesindeki öğrenciler için açıklamada geldi! Yakınlarını kaybedenler için sene sonuna kadar burs verilmesine karar verildi! İşte detaylar!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den açıklama geldi. Bakan Mahmut Özer, sosyal medya hesapları üzerinden yapmış olduğu açıklamada, deprem bölgesinde anne ya da babasını ya da vasisini kaybeden okul öncesi, ilköğretim ile ortaöğretim öğrencileri için 2022-2023 eğitim ve öğretim sene sonuna kadar burs verileceğini duyurdu. Konuya dair detaylar ise şu şekilde oldu.

EĞİTİM VE ÖĞRETİM İÇİN DESTEK SÜRÜYOR

Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden ortalama olarak bir ay kadar bir zaman geçti. Yıkıcı olan depremlerden sonra 45 binden çok kişi hayatını kaybetmiş oldu. Binlerce vatandaş ise depremler dolayısıyla yara aldı. Devlet ve millet el ele verilen bu süreçte, yaralar hızla sarılmaya devam ediliyor. Enkaz kaldırma işlemlerinin başlamış olduğu 11 şehirde yeni konutların da temeli için çalışmalar başladı.

ANNE, BABASINI VEYA VASİSİNİ KAYBETMİŞ ÖĞRENCİLER İÇİN

Bunların yanı sıra da, depremden etkilenmiş olan vatandaşlar için geçici olarak konutlara yerleştirilmişlerdi. Kurulmuş olan kentlerde, vatandaşların gereksinimi olan market, sahra hastanesi, sahra eczanelerinde eksikliklerin giderilmesi için çalışılıyor. Tüm bunların yanı sıra da, eğitim çadırları kurularak eğitim ve öğretime devam edilmekte. Konuya dair bir açıklamada Miili Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından geldi.

SENE SONUNA KADAR BURS İMKANI

Bakan Mahmut Özer, sosyal medya hesapları üzerinden yapmış olduğu açıklamada, yaşanan depremlerde ailesini kaybetmiş olan öğrenciler için sene sonuna kadar burs verileceğine değindi.

Bakan Mahmut Özer yapmış olduğu açıklamada şu ifadeler yer verdi; Depremden etkilenmiş olan şehirlerdeki anne ya da babası veya vasisi hayatını kaybetmiş olan okul öncesi eğitim, ilköğretim ve de ortaöğretim öğrencilerimiz için 2022-2023 eğitim öğretim senesi bitimine kadar burs imkanı sağlayacağız, dedi.

Meydana gelen şiddetli depremler sonrasında, bölge halkı için destekler sürüyor. Şimdi de Miili Eğitim Bakanlığı tarafından bölgede anne, babasını ya da vasisini kaybetmiş olan öğrenciler için burs verileceği açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.