Ek Ders Ücretleri Belli Oldu! Deprem Bölgesindeki Görevliler Ders Vermiş Sayılarak Ücretlerini Alacaklar!

Ek Ders Ücretleri Belli Oldu! Deprem Bölgesindeki Görevliler Ders Vermiş Sayılarak Ücretlerini Alacaklar!
Yaşanan depremlerden sonra ek ders ücreti gündeme gelmişti. Alınan karara göre ek ders veremeyenler, görevlerini yapmış gibi sayılıp el ders için üret alacakları! İşte detaylar!

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerden sonra, birçok konuda merak edilenler gündeme geldi. Merak edilen konulardan biri de ek ders ücretleriydi. Yaşanan depremlerden sonra görevini yerine getiremeyenlerin ek ders ücreti alıp almayacağı konusu belli oldu.

Bahsi geçen konuya dair kara bugün Resmî Gazete ’de yayımlandı. Yayımlanarak yürürlüğe giren karar sonrasında, ek ders ücretlerini alınacağı açıklanmış olundu. İşte merak edilen sorunun yanıtı.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde düzenlenmekte olan hizmet içi eğitim, kurs ve de seminerlerde ders vermek için görev alan deprem bölgesinde eğitim sorumluları, olağanüstü hâl (OHAL) süresinde ek ders görevlerini yapmış gibi sayılacak ve ek ders ücretlerini hesaplarından alabilecekler.

Merak edilen konuya dair alınan kara bugün ki sayısında Resmî Gazete ‘de yayımlanmış oldu. Cumhurbaşkanı kararıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ders ve ek Şubat ders saatlerine dair düzenlemeler yapılmış olundu.

OHAL SÜRESİ BOYUNCA DEVAM EDECEK

Alınan yeni karar göre, 8 Şubat 2023 tarihinden OHAL ilan edilmiş olan şehirlerde belirtilen esasla çerçevesinde görev yapmakta olanlar için 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelmiş olan depremlerde sebebiyle ek ders görevini yerine getiremeyecek durumda olduklarına dair il valisinde tespiti yapılanlar, OHAL süresi boyunca üzerlerinde bulunmakta olan ek ders görevlerini yerine getirmiş sayılacak ve buna bağlı olarak da ek ders ücretinden yararlanmaları mümkün olacak.

İL VALİSİ GEREKLİ TESPİTİ YAPACAK

Deprem sonrasında bölgede birçok alanda değişim ve yeni kararlar sürüyor. Şimdi de alınan yeni karar kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde düzenlenmekte olan hizmet içi eğitim, kurs ve de seminerlerde ders vermekte olan deprem bölgesindeki eğitim görevlileri için yeni, OHAL süresi boyunca ek ders sorumluklarını yerine getirmişçesine ek ders için ücretleri verilecektir.

Bahsi geçen konuya dair yeni karar ise bugün Resmi Gazete ‘de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.