Hisse Alımları 25 Bin TL’yi Geçti! Bu Rakamda En Büyük Pay İse Türk Hava Yolları’na Ait Oldu!

Hisse Alımları 25 Bin TL’yi Geçti! Bu Rakamda En Büyük Pay İse Türk Hava Yolları’na Ait Oldu!
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) borsanın beş işlem günü açık olmadığı dönemde sağlık ücret oluşumunu sağlamak için bir dizi tedbir aldı! Şirketler ise hisse geri alımlarını çabuklaştırdı! İşte detaylar...

Sermaye Piyasası Kurulu, borsanın işlem yapmadığı günlerde yatırımcıları korumak adına pek çok tedbir almış oldu. Fiyat oluşumlarını sağlamak adına alınan önemler içinde şirketlerin Genel Kurul’ gitmeden Yönetim Kurulu’nun aldığı kararla hisse geri alımı için karar çıktı.

80’nin üstündeki şirket toplam büyüklüğü ise 25 milyar TL’yi aşan tutarda hisse geri alımın programı açıklanmış oldu.

30 GÜN SATIŞI OLMAYACAK

SPK tarafından yapılan açıklama, geri alınan paylar için aldığı tarihten itibaren 30 günlük süre boyunca satılma işlemi olmazda, payları borsada işlem gören halk için açık ortaklarının bağlı ortaklarını da benzer şekilde geri alım için program başlatabileceği öğrenilmiş oldu.

Yürürlükte bir geri alım programı olan halka açık olan ortaklıkları ve bağlı ortaklıklarının da geri alım programları için yönetim kurullarınca ayrıca bir karar alınmasına gerek kalmaksızın, bu kararda belirtilen şartlarla devam edebileceklerini belirtmiş oldu.

DEPEM SONRASI PANİK HAVASI GERİDE KALDI

Alınan karardan sonra, pek çok hisse geri alım programını açıklarken, uzman isimler ise bahsi geçen adımın Borsa İstanbul’da deprem sebebiyle artan oynaklığın yatışması için önemli bir adım olduğunu açıkladılar. Uzmanlar, şirketlerin geri alım programlarının hisse fiyatını desteklemekle beraber yatırımcıları psikolojik olarak da olumlu yönde etkilendiğini belirttiler.

Depremin sonrasında yapılan işlemlerde panik havasının ön planda olduğunu ifade eden uzmanlar, alınan önlemler sonrasında borsada yavaş yavaş dengelenme eğiliminin ortaya çıktığını açıkladılar.

TÜRK HAVA YOLLARI ZİRVE İSİM OLDU

SPK’nın hisse geri alım programlarına dair bürokratik sorunları hafifletmesinden sonra şirketler peş peşe hisse geri alımı açıklaması yaptı. Açıklanan programların büyüklüğü 25 milyar TL’yi geçti. Hisse geri alık programlarının zamanı da 3 ay ve 3 sene değişim gösterdi. Bu dönem için 81 şirketin söz konusu imkandan faydalanırken, en büyük hisse geri alım programı da 9 milyar TL ile Türk Hava Yolları’na ait oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.