Depremin Etkilediği 10 İlde Okullar Ne Zaman Açılacak? Gaziantepli Öğrenciler Okula Ne Zaman Gidecek?

Depremin Etkilediği 10 İlde Okullar Ne Zaman Açılacak? Gaziantepli Öğrenciler Okula Ne Zaman Gidecek?
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, son dakika açıklaması olarak Malatya Afet Koordinasyon Merkezi’nden açıklama yaptı. Okulların açılma tarihleriyle alakalı konuşan Özer, 3 kategoriye ayırdıkları 2 kategoride verilen aranın uzatıldığını açıkladı! İşte detaylar!

Deprem bölgesinde okulların açılış tarihi belli oldu. Bakan Özer, sağlam raporu alan okullarda eğitimin devam edeceğini, bu rapora sahip olmayan okulların ise henüz eğitime başlamayacağını açıkladı.

Bölgenin 3 kategoriye ayrıldığını, kimi yerlerde okulların açılma süresinin uzayacağını söyleyen Bakan, konuya dair diğer detayları da açıkladı.

BÖLGE KATEGORİLERE AYRILDI

1.Kategori; Kilis, Adana, Şanlıurfa ve Diyarbakır, bu illerde okullar 1 Mart’ta açılacak.

2. Kategori; Osmaniye- Gaziantep, okullar 13 Mart’ta açılacak.

3.Kategori; Adıyaman, Malatya, Hatay ve Kahramanmaraş, okullar 27 Mart’a açılacak.

OKULLAR İÇİN SAĞLAM RAPORU ŞARTI ARANACAK

Bakan Özer, sağlam raporu bulunmayan hiçbir yerde okulların açılmayacağını söyledi.  Bugün açılan okullar için öğrencilere başarılar dilerken, depremden etkilenen 10 şehirden diğer şehirlere naklini aldıran öğrenci sayısını da 74 bin 884 olarak açıkladı. Depremden etkilenen şehirler arasına Elâzığ’ı eklendiğini, buradaki öğrencilerden de ikinci dönem devam şartı aranmayacağını açıkladı.

Bunlara ek olarak de, 10 şehirde bütün hastanelerde hastane sınıfı açacaklarını ifade eden Bakan Özer, bu sınıflarda sadece tedavilerini hastanede olan öğrencilerin eğitim almayacağını, yedi yirmi dört bir durumda çalışan emekçilerin çocuklarının da budan faydalanacağını açıkladı.

ÖĞRENCİLERİN TÜM KIRTASİYE MASRAFLARI KARŞILANACAK

Bakan Özer, ortalama 11 milyon 820 bin 918 kitapla yardımcı kaynağı da 1 Mart itibariyle bütün öğrencilere ulaştıracaklarını söyledi. Tüm seviyedeki ders ve yardımcı kaynak kitaplarının da tekrardan basılmaya başlandığını, depremzede öğrencilerin bütün kırtasiye masraflarının Bakanlık olarak karşılanacağını da sözlerine ekledi. Bakanlık olarak, çanta, kitap, silgi ihtiyaç duyulan her şeyi temin edeceklerini ifade etti.

Bakan Mahmut Özer, deprem bölgesinde vatandaşlarla öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılamak için de çaba sarf eden meslek liseleri, halk eğitim merkezleri ve gönüllü öğretmenlerle bütün MEB camiasına da teşekkürlerini iletti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.