Daha yeni zam gelmişti! Benzin ve motorin fiyatları değişti! İşte 17 Şubat 2023 Gaziantep güncel akaryakıt fiyatı

Daha yeni zam gelmişti! Benzin ve motorin fiyatları değişti! İşte 17 Şubat 2023 Gaziantep güncel akaryakıt fiyatı
Akaryakıt fiyatlarına gelen son zam, benzin ve motorini birbirine yeniden yaklaştırdı. Öyle ki, Gaziantep için aradaki makas iyice kapandı. İşte güncel akaryakıt fiyatı…

Devam eden brent tipi petrolün varil fiyatındaki hareketliliğinin yanı sıra yaşanan büyük deprem faciasının ardından 8 Şubat 2023 tarihinde gelmesi beklenen akaryakıt zammı ertelenmişti. 8 Şubat 2023 tarihinde zam almayan akaryakıt ürünleri, son zammı 14 Şubat 2023 tarihinde aldı. Gelen son zam sonrası, gözler bir kez daha akaryakıt tabelalarına döndü.

Türkiye açısından brent tipi petrolün varil fiyatının yanı sıra dolar kurunun da yakından takip edilmesinin zorunlu olduğu akaryakıt fiyatlarında yeniden değişimler yaşanmaya başladı. Son zammı 14 Şubat 2023 tarihinde alan akaryakıt ürünlerinin fiyatlarının birbirine yaklaşması da dikkat çekti. Yaşanan gelişmelerin ardından Gaziantep’te satışta olan motorin, benzin ve LPG fiyatları da belli oldu.

ZAM HEM BENZİNE HEM MOTORİNE GELMİŞTİ

14 Şubat 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak kaydıyla gelen son zam hem benzine hem de motorine gelmişti. Bu kapsamda, benzin fiyatlarının litresine 1,09 TL zam gelirken; motorin fiyatlarının litresine 1,21 TL zam geldi. Yılbaşında ortalama 21,14 TL’den satılan benzinin litresinin Türkiye ortalaması son zamdan sonra 20,92 TL oldu. Yılbaşında 23,50 TL’den satılan motorinin Türkiye ortalaması ise 21,28 TL seviyesine geriledi. Bugün için benzin ve motorinde herhangi bir zam ya da indirim olması beklenmiyor.

GAZİANTEP AKARYAKIT FİYATLARINDA MAKAS KAPANDI

Gelen zamların ardından Gaziantep’te de akaryakıt fiyatları değişiklik gösterdi. Yaşanan değişikliğin tabelaya yansımasının ardından en çok dikkat çeken ise benzin ve motorin fiyatları arasında kapanan makas oldu. Fiyat farkı oldukça düşen benzin ve motorinde bu makasın daralmasının sebebi ise, uzmanlarca, benzinin arka arkaya zam; motorinin ise indirim sonrasında zammı alması. Öte yandan Gaziantep benzin ve motorin fiyatları Türkiye ortalamasının üzerinde kaldı. İşte 17 Şubat 2023 Gaziantep benzin, motorin (mazot) ve LPG (otogaz) fiyatları:

  • Benzin: 21,43 TL/LT        
  • Motorin (Mazot): 21,87 TL/LT    
  • LPG (Otogaz): 11,91 TL/LT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.