Ertelenen Sınavlar Ne Zaman Gerçekleşecek? Elektronik Sınavlar Yapılacak Mı? İşte Tüm Detaylar…

Ertelenen Sınavlar Ne Zaman Gerçekleşecek? Elektronik Sınavlar Yapılacak Mı? İşte Tüm Detaylar…
6 Şubat günü meydana gelen depremler nedeni ile ülkemizde planlanan pek çok organizasyonun ve sınavların ertelenmesine karar verildi. Bu sınavlar arasında ehliyet sınavları da yer aldı. İşte detaylar...

Kahramanmaraş depreminin meydana gelmesi ile ülkemizde pek çok faaliyet durduruldu. Deprem nedeni ile yedi gün süreli milli yas ve depremin etkili olduğu on ilimizde ise, OHAL ilan edildi. Bu kapsamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ de bir hafta süre ile çalışmalarına ara verdi, Türkiye geneli okulların açılış tarihi de ertelendi.

Ülkemizi ve dünyayı derinden sarsan deprem felaketinin ardından birçok alan kapatıldı, maçlar ertelendi. Planlanan birçok organizasyon ileri bir tarihe atıldı. Bu konuların arasında ehliyet sınavı ve motorlu taşıtlar için e-sınav tarihleri de ertelendi.

SINAVLAR 7-12 ŞUBAT’TA YAPILACAKTI

Kahramanmaraş depreminin meydana gelmesinden önce motorlu taşıt e-sınavlarının 7 Şubat ile 12 Şubat 2023 tarihlerinde yapılması planlanmıştı. Depremin meydana gelmesi ile planlanan sınav tarihi ertelendi. Milli Eğitim Bakanlığı, motorlu taşıtlar sürücü kursu e-sınav oturumlarının ertelendiğini açıkladı. Bu kapsamda, Milli Eğitim Bakanlığı, ertelenen sınavlar için yeni bir tarih vermedi ve ikinci bir açıklama ile daha önce planlanmış ancak, yaşanan büyük deprem felaketi neden ile ertelenme kararı alınan sınav tarihlerinin duyurulacağını ifade etmişti.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NDAN SINAV AÇIKLAMASI

6 Şubat günü yaşanan büyük depremler nedeni ile on ilimizde de büyük yıkımlar ve can kayıpları meydana geldi. Ülke genelinde bu kapsamda alınan önlemlerin yanı sıra, birçok planlanmış sınavda iptal edildi. İptal edilen sınavların ne zaman gerçekleşeceği ise, sınavlara girecek kişiler tarafından merak edilmeye başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınav tarihlerine ilişkin yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi; ‘’7-12 Şubat 2023 tarihlerinde yapılacak olan Motorlu taşıtlar sürücü kursu e-Sınav oturumları Türkiye genelinde ileri bir tarihe, 11-12 Şubat 2023 tarihlerinde yapılacak olan bilim ve sanat merkezleri ‘Genel Zihinsel Yetenek Alanı Ön Değerlendirme Uygulamaları’ Türkiye genelinde ileri bir tarihe ve mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında yapılan kalfalık ve ustalık sınavları da ileri bir tarihe ertelendi.’’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.