Devam Zorunluluğu Kaldırıldı! Milli Eğitim Bakanı, Okulların Devam Zorunluluğuyla İlgili Sosyal Medyadan Açıklamalar Yaptı!

Devam Zorunluluğu Kaldırıldı! Milli Eğitim Bakanı, Okulların Devam Zorunluluğuyla İlgili Sosyal Medyadan Açıklamalar Yaptı!
Okullarda devam zorunluluğu kaldırıldı mı? Meydana gelen deprem sonrasında okulların açılma tarihi ertelendi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, devam zorunluğu hakkında neler söyledi? İşte detaylar...

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremden sonra okulların açılma tarihi 20 Şubat olarak kayda geçmişti. Milli Eğitim Bakanlığı açıklamasında, devam zorunluluğu hakkında ne dedi? Önemli olan açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaşanan sarsıcı depremden sonra, deprem bölgesi için ikinci dönemde bütün kademelerde devam şartı olmayacağını açıkladı.

DEPREM BÖLGESİNDE DEVAM ZORUNLULUĞU KALDIRILDI MI?

Açıklanan bilgilere göre, Adana, Hakkâri, Kahramanmaraş, Hatay, Diyarbakır, Osmaniye, Adıyaman, Malatya ve Kilis illerinden okullarda ikinci dönemde devam zorunluluğu aranmayacaktır. Bu illerdeki öğrencilerin devamsızlık gibi bir sorunu olmayacak.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremden etkilenmiş olan bölgedeki okulların 20 Şubat’a kadar tatil olduğunu söylemişti. Önce kar nedeniyle daha sonra da deprem nedeniyle okulların tatil süresinde uzatılmaya gidildi.

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA GELDİ

Bakan Mahmut Özer’den gelen açıklamaya göre, öğrenci, öğretmen ve velilerin bur zorlu olan süreçte her zaman yanlarında destek olmayı sürdüreceklerini de açıkladı. Milli Eğitim Bakanı, konuya dair açıklamayı sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleşti.

Bakan Mahmut Özer, bu kapsamda depremden etkilenmiş olan 10 ildeki okullarda eğitim gören öğrencilerin eğer isterlerse başka şehirlerdeki okullara nakillerini alabileceklerini de açıkladı.

NAKİLLERİNİ ALABİLECEKLER

Yaşan deprem sonrasında birçok bakanlık, değişiklik yapmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı da deprem sonrasında birtakım değişiklikler yaparak, bunları sosyal medya hesapları üzerinden duyurmuş oldu.

Deprem bölgesine destek için eğitim ve öğretim konusunda aksaklık olmaması adına, depremzedelerin istedikleri taktirde nakillerini başka illere alınabileceği açıklanmış oldu. Aynı şekilde uzatılan yarı yıl tatili de 20 Şubat 2023 tarihinde sona ereceği açıklandı. Önce kar daha sonra depremden dolayı uzayan tatil, 20 Şubat günü sona erecek.

Milli Eğitim Bakanı, deprem bölgeleri için herhangi, bir şekilde devam zorunluluğunun olmayacağını da açıkladı. Bu bölgedeki okullarda, öğrencilerin devamsızlık sorunları ortadan kaldırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.