Milli Eğitim Bakanı LYS ve YGS Sınavlarıyla İlgili Yeni Kararı Açıkladı!

Milli Eğitim Bakanı LYS ve YGS Sınavlarıyla İlgili Yeni Kararı Açıkladı!
Milli Eğitim Bakanlığı deprem sonrasında açıklama yaptı. Bakan Mahmut Özer, LYS ile YG sınavlarına giren öğrencileri ilgilendiren konularda yeni açıklamalarla gündeme geldi. İşte o yeni haberler…

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrasında birçok alanda değişiklikler sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı da bünyesinde gerçekleştirdiği baz sınavlarla ilgili yeni duyular yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LYS ve YGS sınavlarına girecek olan öğrenciler için önemli açıklamalarda bulundu. Zorlu bir süreç içinden geçen ülke, eğitimdeki aksamalarında önüne geçmek için yeni karar alındı.

TATİL SÜRESİ UZATILDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gelen açıklama sonrasına bütün illerde okullar 20 Şubat 2023 tarihine kadar uzatıldı. Güneydoğu’da yaşanan deprem sonrasında okulların açılma tarihleri uzatılmış oldu. Daha sonrasında ise deprem bölgesindeki okullar için devam zorunluluğunun göz önünde bulundurulmayacağını ifade ettiler.

LYS VE YGS SINAVLARINDAN DEĞİŞİKLİK

Başka bir açıklama daha geldi. Yaşanan deprem sonrasında okul ve eğitimle ilgili değişiklikler gelmeye devam etti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LYS ve YGS sınavına girecek öğrencileri ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı. Bakan Mahmut Özer, sınavlar için ikinci dönem konularının kapsam dışı olduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya Afet Koordinasyon Merkezi’nde konuya dair açıklama yaptı. Açıklamasında şu ifadeler yer aldı; Bu sene LGS sınavına girecek olan öğrencilerimiz ikinci dönem konularından, YKS’ye girecek olan öğrencilerimiz ise 12.sınıfın ikinci dönem konularından herhangi bir şekilde sorumlu olmayacaklardır. 2023 yılında LGS’yi sadece 8.sınıfın birinci dönem işlenmiş olan konularından sorumlu tutarak yapacağız, ifadelerini kullandı.

DEPREM SONRASINDA EĞİTİMLE İLGİLİ DEĞİŞİKLİKLER DEVAM EDİYOR

Güneydoğu’da yaşanan deprem sonrasında başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere pek çok bakanlık bünyesinde değişiklik yapıyor. Bölge halkının yaraları sarılmaya çalışılırken, depremzedeler içinde kolaylaştırıcı değişiklikler gündeme gelmeye devam ediyor.

Tüm okulların açılma tarihi ertelenirken, kimi sınavlar için de değişiklikler yaşandı. Bakanlık tarafından yapılan her değişiklik vatandaşlarla paylaşılmaya devam edilmekte. Tüm gelişmelerden haberdar olmak için takip etmek oldukça faydalı olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.