Maskarayı Sizde Öyle Kullanıyorsanız Yanlış Yapıyorsunuz! İşte Maskaranın Doğru Kullanımı!

Maskarayı Sizde Öyle Kullanıyorsanız Yanlış Yapıyorsunuz! İşte Maskaranın Doğru Kullanımı!
Göz makyajlarının vaz geçilmez ürünü olan maskaranın yanlış kullanıldığı açıklandı. Son zamanlarda TikTok hesapları üzerinden makyaj ve cilt bakımına dair bilgiler paylaşan güzellik uzmanları, bu kez de birçok kişinin maskara kullanımında yaptığı yanlışlara değindi. İşte detaylar...

Kadınların farkı konseptlere göre yaptığı göz makyajı, tüm makyajın ana merkezini oluşturuyor. Göze yapılan makyaj, bakışları oldukça etkiliyor. Göz makyajı için olmazsa olmaz ürün ise, maskaradır. Maskara çeşitleri, kadınların ihtiyaçlarına karşı farklı özelliklere sahip olacak şekilde piyasada yer alıyor. Maskara kullanımı sırasında yapılan bazı hatalara değinen güzellik uzmanları, bu konu hakkındaki hataları düzeltmek için TikTok hesaplarından bir paylaşım yayınladı.

MASKARA KULLANIMINDAKİ İLK HATA

Güzellik uzmanı olan Christina ve Alexis, TikTok hesapları üzerinden birçok yararlı bilgi paylaşarak, kadınların makyaj tekniklerinde yaptıkları hataları ve aynı zamanda, cilt bakımı için yapmaları gerekenleri anlatıyor. Güzellik uzmanı olan ikili, paylaştıkları son videolarında, maskara kullanımında yapılan hatalar değindi. Yayınlanan videonun başında güzellik uzmanı olan Christina; ‘’İnsanların rimel söz konusu olduğunda yaptığı bir numaralı hata nedir?’’ sorusunu soruyor. Diğer güzellik uzmanı Alexis ise bu soruyu; ‘’Aman Tanrım, bu insanların yaptığı çılgınca bir şey ve ben bunu her zaman yapardım.’’ şeklinde cevaplıyor. Bu aşamada Alexis, maskara kullanımı sırasında maskara fırçasının sürekli, maskaranın içerisine sokulup çıkartılmasının oldukça yanlış bir hareket olduğunu belirtiyor.

DAHA ÇOK HAVA İÇERİ ALINIYOR

Birçok kişi tarafından yapılan bu hata ile maskaranın içerisine çok fazla havanın alındığı ve bu durumunda maskaranın kullanım ömrünü kısalttığı belirtiliyor. Maskara fırçasının, maskara içerisine çok fazla sokulup çıkartılma hareketi, fırçaya daha fazla maskara alabilmektedir. Ancak güzellik uzmanı olan Christina ve Alexis, bu hareketin sadece maskaranın ömrünü kısalttığını ifade ediyor. Güzellik uzmanları, maskara fırçasına daha çok maskara almak için fırçayı maskaranın içerisinden çıkartmadan nazik bir şekilde döndürerek alınmasının yeterli olduğunu ifade ediyor. Bu hareket, maskara uygulama aşamasında da aynı yavaşlık ve naziklik ile tekrarlanabilir. Bu sayede, maskaraların daha uzun süre kullanılabilmesi de elde edilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.