Borsada başlayan ani düşüşün nedeni merak ediliyordu; işin uzmanı tüm sebeplerini tek tek açıkladı: “Panik havasına kapılmayın…”

Borsada başlayan ani düşüşün nedeni merak ediliyordu; işin uzmanı tüm sebeplerini tek tek açıkladı: “Panik havasına kapılmayın…”
Borsada 8 gündür devam eden düşüş, yatırımcıları endişelendirmeye çoktan başladı. İşin uzmanı konuştu, düşüşün nedenlerini tek tek açıkladı. İşte o açıklama…

Yatırım araçları arasında en çok tercih edilen araçlardan biri olan Borsa İstanbul, geçtiğimiz yıl yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı olması nedeniyle yeni yıla rövanşta başladı. Bu yıl da ilgi gören Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksinde bir süredir devam eden düşüş, geçtiğimiz gün 8’inci gününe ulaşmıştı. Düşüşün nedenini ise Finansal Yatırımcılar Derneği Başkanı Ali Bahçuvan açıkladı.

Devam eden düşüşün ardından devre kesici işleme alınarak, Borsa İstanbul’da işlemler geçici olarak durdurulmuş ve yatırımcı korunmaya çalışılmıştı. Bu hamle ile yeniden toparlanmaya başlayan Borsa İstanbul’da bugün BIST 100 endeksi, yüzde 0,05 artış kaydetti. 8 gün sonra gelen artış BIST 100’ü 4.754,57 puana taşıdı. Düşüşün devam edip etmeyeceğini merak edenler için ise Ali Bahçuvan’dan önemli açıklamalar geldi.

“ÇOK BÜYÜK BİR PANİK OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

Borsa İstanbul’daki düşüş yatırımcıyı endişelendirmeye başlamıştı. Bugün itibariyle durulan düşüşe dikkat çeken Kanal D Haber oldu. Bu konuda görüş bildirmesi için Ali Bahçuvan’a ulaşan Kanal D muhabirleri, Borsa İstanbul’daki düşüşün nedenini sordu. Bahçuvan ise, düşüşün nedenine ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Öncelikle kredili işlemlerle ilgili düzenlemelerle başladı. Kredili satışlar geldi. Sonrasında seçimle ilgili belirsizlikler etkili oldu. Bugün itibari ile durulmaya başladı. Bundan sonra çok büyük bir panik olacağını düşünmüyorum.

“BORSADA HAREKETLER DAHA SERT OLUYOR”

Şimdilerde kripto parada kaybedip borsaya yönelenlerin finansal okuryazarlığının daha az olması nedeniyle ani tepkiler vermelerinin piyasada dalgalanmalara neden olabileceğine ilişkin ileri bir okuma gerçekleştiren Ali Bahçuvan, bundan kaynaklı olarak borsadaki sert düşüşleri olağan karşıladığını; “O yüzden borsada da hareketler daha sert oluyor” sözleri ile bildirdi. Bahçuvan, yatırımcılara önemli bir uyarıda da bulundu.

Son olarak borsaya yatırım yapan kişilere çeşitli önerilerde bulunan Bahçuvan, “Panik havasına kapılmayın, yatırım yaptığınız hissenin düştüğünü gördüğünüz an satış hamlesi yapmayın. Bundan sonrası artık temkinli bir bekleyiş olacaktır” diyerek, beklemenin daha doğru olduğunu bildirdi. Borsa İstanbul’un gidişatı ise, hafta başındaki açılış ile netlik kazanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.