KARŞILIKSIZ 4 BİN LİRA! 18 yaşını geçmiş, 80 yaşını aşmamış herkes yararlanabiliyor! Bakan Yanık, bizzat açıkladı! Ödemeler 4 bin 400 TL

KARŞILIKSIZ 4 BİN LİRA! 18 yaşını geçmiş, 80 yaşını aşmamış herkes yararlanabiliyor! Bakan Yanık, bizzat açıkladı! Ödemeler 4 bin 400 TL
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal destek ödemelerinin 2023 yılı tutarlarına ilişkin konuştu. Tek tek açıklayan Bakan Yanık, başvuru yapacak olan vatandaşlara seslendi.

Sosyal destek ödemeleri denince çok sayıda kesimi desteklemesi nedeniyle akla gelen ilk kamu kurumu olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde bir yeni açıklama gerçekleştirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan gelen açıklama ile bakanlığın yeni dönemde gerçekleştireceği ödemeler ortaya çıktı. Ardından Bakan Derya Yanık’tan 18 – 80 yaş arası vatandaşlara müjdeli haber geldi.

2023 yılına birbirinden farklı sosyal destek ödemeleri ile adım atan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, devam eden Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinin yanı sıra 65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım maaşı gibi çok sayıda sosyal destek ödemesi için de düğmeye bastı. Bu yılın ilk ayında ödemeleri tamamlamış olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ödemelerin zam aldığını geçtiğimiz günlerde duyurdu. Bakan Derya Yanık ise, başvuru için çağrıda bulunan açıklamalar gerçekleştirdi.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI ÖDEMELERİNE ZAM GELDİ

2023 yılında gerçekleşecek olan destek ödemelerine ilişkin bilgi veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ödemelerin yaklaşık 1.000 TL’ye yakın artırıldığını ilan etti. Asgari ücret oranında zam alan engelli maaşı, evde bakım aylığı ve 65 yaş maaşı için bu ay zamlı ödemeler başladı.

Asgari ücret kadar zam alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal destek ödemelerinde en yüksek ödeme 4 bin 400 TL’ye kadar yükseldi. Ocak ayında zamlı ödenen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal destek ödemeleri, şubat ayında da zamlı ödenecek.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI DERYA YANIK’TAN ÇAĞRI GELDİ

Çok sayıda destek ödemesi gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adına zam geldiğini müjdeleyen isim olan Bakan Derya Yanık, başvuruların hem e-Devlet üzerinden hem de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) üzerinden gerçekleştirilebileceğini duyurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan bir müjde daha geldi.

Çeşit çeşit destek ödeme olmasından kaynaklı olarak 7’den 70’e ihtiyacı olan herkese yardım eli uzatan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, özellikle 18 – 80 yaş arası vatandaşlara yönelik çok sayıda yardımın olduğunu hatırlattı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardım başvurularını almaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.