Cildinizi Yaşlanmaya Karşı Koruyun! İşte Cildinizi Mükemmel Gösterecek O Yöntemler…

Cildinizi Yaşlanmaya Karşı Koruyun! İşte Cildinizi Mükemmel Gösterecek O Yöntemler…
Yaşlanma belirtileri olarak ciltte ilk başta kırışıklıklar ve ince çizgi oluşumları kendini göstermeye başlar. Yaşlanma belirtilerinin meydana gelmesi geciktirmek ve pürüzsüz bir cilt yapısına sahip olmak için düzenli bir cilt bakımı oluşturmak oldukça önemlidir. İşte detaylar...

Kadınların günlük rutini haline getirmesi gereken cilt bakımları, daha genç ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanın en temel yöntemini oluşturmaktadır. Özellikle otuzlu yaşlardan sonra cilt yüzeyinde bazı yaşlılık belirtileri kendini göstermeye başlamaktadır. Düzenli makyaj yapan kadınların ise hem cilt bakımını hem de cilt temizliğini muntazam bir şekilde gerçekleştirmesi gerekmektedir. Belirli bir yaştan sonra meydana gelecek olan yaşlılık belirtileri ile her gün yapılan makyaj uygulamaları birleştiğinde cilt yapısı daha çabuk yıpranacaktır.

CİLT BAKIMINIZI YAŞINIZA GÖRE BELİRLEYİN

Cilt bakımları, yaş ortalamalarına göre farklı gereksinimlere ihtiyaç duymaktadır. Otuzlu yaşların başında cilt, hiyalüronik asit ya da seramidler gibi içeriklere sahip bakım ürünlerine ihtiyaç duyar. Bu durum otuzlu yaşların sonunda yerini, kolajen içerikli bakım ürünlerine bırakır. Otuzlu yaşların sonundan itibaren kolajen üretimi yavaşlar ve cilt elastikiyetini kaybetmeye başlar. Bu nedenle yaşlara göre cilt ihtiyaçlarının karşılanması gerekmektedir.

CİLT TEMİZLİĞİNE ÖNEM VERİN

Cilt temizliği, sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa uygulanmalıdır. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise, cilt temizliği için tercih edilecek ürünlerin doğru bir şekilde seçilmesidir. Cilt tipleri, cilt temizlik ürünlerinin belirlenmesine dikkate alınmalıdır. Kuru ve yağlı ciltler için aynı ürünler kullanılmamalıdır.

CİLDİNİZİN NEM DENGESİNİ KORUYUN

Cildin nem ihtiyacı hiçbir zaman bitmez. Cildin düzenli olarak nemlendirilmesi için de cilt tipine uygun nemlendirici ürünlerinin tercih edilmesi gerekmektedir. Özellikle yağlı cilt tipine sahip kişilerin nemlendiricileri jel bazlı olurken, kuru ciltlerin nemlendiricileri krem bazlı olmalıdır.

GÜNEŞ KREMİ SÜRMEDEN ÇIKMAYIN

Mevsim ne olursa olsun mutlaka güneş kremi kullanımı gerçekleştirilmelidir. Dışarı çıkmadan en az yirmi ya da yirmi beş dakika öncesinden güneş kremi kullanımı ile cilt koruma altına alınmalıdır. Güneş kremi, güneş ışınlarının cilt yüzeyine zarar vermesini engelleyecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.