Hangi Kan Grubunun Çocuk Sahibi Olma İhtimali Düşük? Uzmanlar Açıkladı!

Hangi Kan Grubunun Çocuk Sahibi Olma İhtimali Düşük? Uzmanlar Açıkladı!
Kan grupları beslenmeden, birçok hastalığa kadar etken rol oynayabiliyor. Yapılan araştırmalar sonucunda ise kimi kan grubuna sahip olanların çocuk sahibi olma ihtimalinin daha düşük olduğu ortaya çıktı! İşte detaylar...

Kan grubumuz hayatımızda pek çok etkiye sahiptir. Kimi hastalıklara olan yatkınlığımız kimi beslenme alışkanlıklarımızı etkilemektedirler. Son olarak da doğurganlık oranında da etkili oldukları ortaya çıktı.

Bilim adamları tarafından yapılana araştırmalar sonucunda, kan grubu ve gebe kalma ilişkilendirildi. Kimi kan grubuna sahip olanların, doğurganlık oranında etkili olabileceği açıklandı.

0 KAN GRUBUNDA OLANLARIN DOĞURGANLIK ORANI DAHA DÜŞÜK

Hamile kalmak için profesyonel anlamda destek alan kadınları gözlemleyen bilim adamları, aynı kan grubuna sahip olan kadınlarda daha fazla başvuru geldiğini açıkladılar.

Bilim adamları tarafından yapılan araştırmalar sonucunda 0 kan grubuna sahip olan kadınların doğurganlık oranlarının daha az bir oranda olduğu ortaya çıktı. 0 kan grubunun zıttı olan ve en yüksek oranda ve en kaliteli yumurta hücresine sahip olduklarını iddia ettikleri kan grubunun da A grubu olduğu paylaşıldı.

A kan grubundan olan kadınların doğurganlık için daha az profesyonel yardım aldıkları ortaya çıktı.

A KAN GRUBU İSE DAHA AZ PROFESYONEL YARDIM ALIYOR

Yapılan araştırmalar sonucunda bilim adamları, kan grubu 0 olan kadınlara daha erken bir yaşta hamile kalmaya çalışmalarını tasviye etmekte. Çünkü erken yaşta hamile kalma ihtimalleri daha yüksek.

Bunun yanı sıra, bilim adamları kan grubu 0 olan kadınların, kan grubu A olan kadınlara göre yüksek düzeyde FSH hormonuna sahip olduklarını açıkladı. Doğurganlık uzmanları ise, yüksek oranda FSH hormonunun daha az yumurta görmenin anahtarı olduğunu iddia etmekte.

ERKEN MÜDAHALE

Bu yapılan araştırmanın lideri Dr. Edward Nejat şu açıklamada bulundu: Kan grubu 0 olan kadınların FSH hormonu düzeylerinin A grubu kadınlara oranla iki kat daha yüksek olduğunu söyledi.

İngiliz Kısırlık Merkezi’nden Susan Senan ise konuya dair şu açıklamada bulundu; Çiftlerin sun, tohumlama tedavisinden kaçınmasına yardımcı olabilecek tüm her şey kesinlikle iyi bir haber niteliğindedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.