Kahvaltıda Meyve Suyu Tüketenler Dikkat! Aşırı Meyve Suyu Tüketimi Bakın Neye Yol Açıyor!

Kahvaltıda Meyve Suyu Tüketenler Dikkat! Aşırı Meyve Suyu Tüketimi Bakın Neye Yol Açıyor!
Kahvaltı oldukça önemli bir öğün olmasının yanı sıra, kahvaltıda tüketilen gıdalar insan sağlığı için oldukça önemli! Araştırmalar soncusunda ise kahvaltıda tüketilen bu içeceğin aslında bağırsak için oldukça zararlı olduğu ortaya çıktı! İşte detaylar...

Çay kahvaltıların vazgeçilmezi arasında olurken portakal suyu da oldukça tercih edilen içecekler arasında. C vitamini açısından zengin olan portakal suyu, kahvaltı severler tarafından oldukça tercih edilmekte. Fakat kahvaltıda tüketilen meyve sularının sağlığa ne kadar etkisi olduğu tartışılan konular arasında yer aldı.

Meyve sularının ne zaman içildiğine bağlı olarak sindirim sisteminde olumsuz etkisi olabiliyor.

KARACİĞER TARAFINDAN DEĞİL İNCE BAĞIRSAK TARAFINDAN İŞLENİYORMUŞ

Cell Metabolism dergisinde yer alan bir araştırmaya göre, meyvelerde bulunan bir şeker olan fruktozun önceden bilineninin aksine karaciğer tarafından değil de esas olarak ince bağırsak tarafından işleme alındığı ortaya çıktı.

ABD’de bulunan bir araştırma ekibi şeker içeren içeceklerin ve işlenmiş yüksek şekerli gıdaların ince bağırsak sağlığını tehdit ettiğini ve işlenmek üzere karaciğer döküldüğünü ortaya koydu. Ancak ince bağırsağın bu şekeri yemekten sonra iyi bir şekilde işleyebildiği bulunan gerçekler arasında oldu.

Mevcut çalışmalara göre, aşır şeker tüketimi özellikle karaciğer için zararlı olabileceğini ortaya koydu. Şiddetli vakalarda ölümcül olabilen obezite, diyabet ve yağlı karaciğer hastalığına yol açabilir.

İNCE BAĞIRSAKTA HASAR OLABİLİR

Çalışma lideri Joshua D Rabinotwitz, Science Daily’de şu açıklamada bulundu: Vücutta daha küçük ve daha büyük şeker miktarlarının nasıl işlendiği konusunda temel bir fizyolojik fark mevcut.

Araştırmanın bir parçası olması açısından ekip, farelerin fruktoz ve glikozu nasıl sindirdiğine dair bir araştırma yaptı. Yapılan araştırma sonrasında ise fruktozun %90’ından çoğunu hayvanların ince bağırsağı tarafından temizleme işlemi gördüğünü söylediler.

AŞIRI ŞEKER TÜKETİMİNE DİKKAT

Çalışma lideri, en azından bu hayvan çalışmalarına göre, orta düzeyde meyvelerden elde edilen fruktozun karaciğere ulaşmayacağına dair bir güvenceyi sunmuş olabiliriz, ifadelerini kullandı.

Fakat ince bağırsağın bir kutu gazoz ya da büyük bir bardak portakal suyunun yarısında şekerle boğulmaya başladığı da düşünülenler arasında yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.