Elektrik faturası ödeyenlerinin dikkatine: EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’dan indirim sinyali geldi! O tarihe işaret etti, bekleyin dedi!

Elektrik faturası ödeyenlerinin dikkatine: EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’dan indirim sinyali geldi! O tarihe işaret etti, bekleyin dedi!
Sanayi elektriği kullananlara müjdeli haber EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’dan geldi. İndirim sinyalleri veren Başkan Yılmaz, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklama…

Türkiye’de serbest piyasada olan elektrik sağlayıcılığını denetleyen ve fiyatları kontrol eden Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yeni bir karar aldı. Serbest piyasadaki elektrik tavan fiyatına indirim yapan EPDK, Ekim ayında aldığı azami uzlaştırma fiyat (AUF) kararları ile uluslararası piyasalarda oluşan olağanüstü maliyet artışlarının tüketiciye yansımaması için harekete geçti.

Yeni kararlar kapsamında özellikle sanayi elektriği kullananlara seslenen EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, serbest piyasadaki elektrik fiyatlarındaki maliyet bazlı düşüşe dikkat çekti. Düşüş için tarih veren Başkan Yılmaz, verdiği tarihten sonra elektriğin bedelinin daha da aşağıya çekileceğini bildirdi. Bu sene itibariyle serbest piyasada elektrik tavan fiyatını 4800 Tl/MWh’den 4200 TL/MWh’ye düşürmüş olan EPDK, bu kez tavan fiyatı 4200 TL/MWh’den 3650 TL/MWh’ye düşürdü.

ELEKTRİK TAVAN FİYATI BİR KEZ DAHA DÜŞTÜ

Sene başında gerçekleştirdiği elektrik tavan fiyatı düşüşün ardından bir hamle daha gerçekleştiren EPDK, ikinci düşüşü de gerçekleştirdi. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’dan gelen açıklama ile ortaya çıkan yeni hamle kapsamında şubat ayında bir indirimin daha gelebileceği sinyalleri verildi. Başkan Yılmaz’ın açıklamalarında şu ifadeler yer aldı:

“Elektrik piyasamızdaki fiyatlarda düşüş seyri devam ediyor, özellikle kış ayları için bu gerçekten çok olumlu bir gelişme. Kurulumuzun aldığı kararla serbest piyasada elektrik tavan fiyatını 4200 TL/MWh’den 3650 TL/MWh’ye düşürdük. Böylece serbest piyasada satılan elektrik fiyatı üzerinden elektrik tüketimi yapan özellikle sanayi kuruluşlarında elektriğin bedelinin Şubat’tan itibaren düzeyinde düşmesini bekliyoruz.”

MALİYET BAZLI DÜŞÜŞLER DE BAŞLADI

EPDK tarafından gerçekleştirilen düşüşün ilk olarak büyük bazda elektrik tüketimi yapan sanayilere yansıdığını bildirerek, açıklamalarına devam eden EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, tüm tüketicileri koruyacak adımlar atmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Başkan Yılmaz, açıklamalarını şu şekilde noktaladı:

“Azami uzlaştırma fiyat mekanizmamızla oluşan havuz ile bütün tüketicilerimizi korumaya devam ediyoruz. Bunun yanı sıra maliyet bazlı düşüşler de elbette çok önemli. Piyasalarda maliyet bazlı yaşanan bu düşüş öncelikle büyük tüketimi olan sanayi tüketici grubuna doğrudan yansıyor. Ancak bu düşüş süreci devam ettikçe -ki devam etmesini öngörüyoruz- çok kısa zaman içinde bütün tüketicilerimiz için yansımasını göreceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.