Altın Yatırımcıları Dikkat! Danimarkalı O Banka Altının Rekor Seviye Ulaşacağı O Tarihi Paylaştı!

Altın Yatırımcıları Dikkat! Danimarkalı O Banka Altının Rekor Seviye Ulaşacağı O Tarihi Paylaştı!
Dolar kurunun yatay seyrine rağmen bir süredir yükselişini sürdüren altın fiyatları, yatırımcılar ve diğer vatandaşlar tarafından yakın takip altına alındı. Altında yükselişin devam edip etmeyeceği merak konusu olurken Danimarka menşeili bankadan yeni tahminler geldi. İşte detaylar…

Geçtiğimiz sene boyunca verdiği faiz artırımı kararları ile küresel çapta ekonomik krizlerin yaşanmasına sebep olan FED, bu sene de yakından takip edilmeye devam ediliyor. Bankanın ocak ayı itibari ile faiz artırımı konusunda daha düşük yönde karar vereceği beklenirken bu beklenti piyasaları resmen tepetaklak etti. Dolarda endeksin gerilemesi ile birlikte altın piyasasında yükselişler başladı.

Yeni yıla girilmesinden bu yana yukarı yönlü hareketler sergileyen altın piyasası, yatırımcılar ve diğer tüketiciler tarafından yakından takip edilmeye başlandı. Altında yükselişin devam edip etmeyeceği merak edilirken iki önemli isimden yeni tahminler geldi.

ALTINDA YÜKSELİŞİN DEVAM EDECEĞİNE İŞARET ETTİ!

FED’in bu sene faiz artırımlarını yavaşlatması beklenirken bu beklenti dolar endeksinde gerilemeye sebep oldu. Dolarda gözlenen geri çekilmenin ardından altında da aynı sertlikte bir yükseliş gözlenmeye başkandı. Sene başında yüzde 5’lik değer kazanan ons altın, piyasaları hareketlendirdi. Bu durum karşısında piyasası değerlendiren Danimarkalı dev yatırım bankası Saxo Bank, çarpıcı ifadeler kullandı. Bankanın Emtia Strateji Başkanı Ole Hensen, 24 Ocak Salı günü yayınlamış olduğu bir açıklamada ilerleyen günlerde altında daha yüksek artışların meydana geleceğine işaret etti.

TÜRK UZMANDAN GRAM ALTIN TAHMİNİ!

Yurt içi piyasasında nerede ise her gün yeni rekorlara imza atan gram altın, uzmanların da gündemlerine girdi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan isimlerden birisi olan Döviz ve Altın Piyasası Uzmanı Adnan Kapıkaya, gram altın için şu ifadeleri kullandı: “Gram altın sene başından bu yana rekor kırmaya başladı. Amerika’nın enflasyon raporu açıklanacak. Tüm piyasalar o açıklamayı bekliyor. Eğer Amerika enflasyon rakamı tahminlerden düşük gelir ise gram altın bin 215 TL seviyesine kadar yükselebilir. Altında ciddi hareketlilik ise nisan ayı itibari ile ortaya çıkabilir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.