Kanserin Erken Teşhisinde Yeni Yöntem! Artık Karıncalar Mı Kullanılacak?

Kanserin Erken Teşhisinde Yeni Yöntem! Artık Karıncalar Mı Kullanılacak?
Karıncalara kendi ağırlıklarının beş bin katı ağrılığındaki nesneleri kaldırabiliyorlar. Yapılan son araştırmalar sonucunda karıncalarla alakalı oldukça ilginç bir özellik fark edildi. Bilim insanların karıncaların idrarı koklayarak tespit ettiklerini ortaya koydular. İşte detaylar...

Kanserin tehlikelerimi en aza indirip kanserde erken teşhis yapmak için çalışmalar sürüyor. Son yapılan araştırmalar göre kimi kanser türlerinin idrar kokusunda değişiklik yaptığı ortaya çıktı. Karıncaların da idrar kokusundan kanseri tespit edebildikleri açığa çıktı.

Bir araştırma yazarı konuya ilişkin olarak, karıncalar sağlıklı kimselerle tümör taşıyanları ayırt edebilmek için biyodedektörler olarak kullanılabileceğini açıkladı.

FARELERİN İDRARINDA DENENDİ

Yapılan araştırmalar sonucunda bu böceklerin hastalardaki kanseri tespit için uygun maliyetli bir yol olarak kullanımının olabileceği söylendi. Bir çalışma yazarı ise, karıncaların sağlıklı bireyle tümör taşıyan bireyi ayırt etmek için kullanılabileceklerini söylerken, eğitmek kolay, hızlı bir şekilde öğreniyorlar, oldukça verimliler ve saklamaları da hiç pahalı değil, ifadelerini kullandı.

En son çalışma için araştırmacılar Formica fuca olarak bilinen türlere ait 70 karıncayı tümörlü ve tümörsüz farelerden alınan idrar örnekleriyle baş başa bıraktılar. Üç deneme sonucunda karıncalar, sağlıklı farelerin idrar kokusu ile tümörlü farelerin idrar kokusu arasındaki farkı ayırt edebildiler.

İNSANLARIN İDRARINDA DA DENENECEK

Karıncaların, sağlıklı farelerin idrarını tümör taşıyan farelerin idrarından ayırt edebildiğini ortaya çıkardık. Bu, kültürlenmiş kanser hücrelerini kullanmaktan çok gerçek hayattaki bir durumu andırıyor. Karıncaların verimli ve bu kadar güvenilir olmasına şaşırdık, ifadeleri kullanıldı.

Araştırmacılar şimdi karıncaların aynı şeyi insanların idrarı için de yapıp yapmayacağını görmek istediklerini söylediler. İnsanlar içinde işe yarayıp yaramayacağı merak konusu oldu.

Araştırmanın devam ederek yeni sonuçlar elde etmesi merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.