Kahramanmaraş'ta Başvuru Yapanlara Erzak Kolisi Gönderiyor! Dev Kolilerde Gıda Erzak Yardımı! Kahramanmaraş Belediyesi Kimseyi Aç Bırakmayacak!

Kahramanmaraş'ta Başvuru Yapanlara Erzak Kolisi Gönderiyor! Dev Kolilerde Gıda Erzak Yardımı! Kahramanmaraş Belediyesi Kimseyi Aç Bırakmayacak!
Kahramanmaraş Belediyesi sosyal yardımlara 2023 yılında hız kesmeden devam ediyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar belediyeye sosyal yardım başvurusu yaparak gıda yardımından hemen yararlanabiliyor…

Soğuk kış aylarında gıda ve yakacak yardımından yararlanmak isteyenlere Kahramanmaraş Belediyesi’nden destek eli uzatılıyor. Belediyeye yapılan başvurularda muhtaç olduğu tespit edilen vatandaşlara hak sahipliği veriliyor. Böylelikle kış aylarında gıda ve diğer sosyal yardımlardan yararlanma fırsatı sunuluyor. Kahramanmaraş’ta yüzde 40 veya bunun üzerinde engel durumu olan vatandaşlar da sosyal yardımlardan yararlanabilir.

Kahramanmaraş Belediyesi Erzak Yardımı

Kahramanmaraş’ta ikamet eden ve maddi durumu yetersiz olan vatandaşlara belediyeden yardım eli uzatılıyor. Herhangi bir iş yerinde sigortalı olarak çalışmayan ve SGK’dan emekli aylığı almayan kişiler bu tür gıda yardımlarından faydalanabiliyor. Gelir durumu belirlenen seviyenin altında olan vatandaşlara kış aylarında koliler halinde gıda ve erzak yardımı yapılıyor. Bu destekten yararlanmak isteyen vatandaşların Kahramanmaraş Belediyesi’ne veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden şahsen başvuruda bulunması gerekiyor.

Kahramanmaraş Belediyesi’nin Sosyal Yardımları

Engel durumu yüzünden çalışamayan kişilere gelir yetersizliği bakımından sosyal yardımlar yapılıyor. Engellilerin veya tedavi gören hastaların çeşitli medikal cihazları satın alma konusunda da Kahramanmaraş Belediyesi’nden destek veriliyor. Belediyeye sosyal yardım başvurusunda bulunacak vatandaşlarda aranan şartlar şunlar oldu:

  • TC kimlik belgesi veya mavi karta sahip olması
  • Engelli maaşı hariç hiçbir gelirinin olmaması
  • İkamet adresi Kahramanmaraş’ta olması
  • Hane halkı gelirinin yoksulluk seviyesi ve altında olması
  • Engel durumu yüzde 40 veya üzerinde olması

Gerekli başvuru şartlarını taşıyan vatandaşlara Kahramanmaraş Belediyesi’nden maddi veya ilaç yardımı gibi sosyal destekler yapılıyor. Bu konuda detaylı bilgi almak isteyenler belediye binasına giderek dilekçe ile sosyal yardım başvurusunu gerçekleştirebiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.