Bağırsak Sağlığına Dikkat! Alzheimer Hastalığına İşaret Ediyor Olabilir!

Bağırsak Sağlığına Dikkat! Alzheimer Hastalığına İşaret Ediyor Olabilir!
Bağırsak sağlığına dikkat edin. Eğer kabızlık yaşıyorsanız Alzheimer belirtisine işaret ediyor olabilir. Dünya Sağlık Örgütü’nden konuya dair oldukça ilginç veriler geldi. Sindirim sistemine dikkat! İşte detaylar..

Araştırmacılar, demans hastalığıyla alakalı olarak ilginç fikirler ortaya attı. Araştırmacılara göre kabız olmakla demans arasında bir bağlantı olabilir. Demans teşhisi konulmadan önce hastaların genel sağlık durumu incelendi ve ilginç bulgulara rastlandı.

İngiltere ve Frnasa’da 39.672 kişinin tıbbi verileri kullanılarak teşhisten önceki 15 senelik pencerede yaşanan belirtiler gözden geçirildi. Yapılan gözlem neticesinde hastalarda demans teşhisi konulmadan önceki zamanda 123 sağlık durumu ortaya konuldu.

KABIZLIK VE DEMANS

Sonuçlara göre, sindirim sistemindeki bir sorun erken demans belirtisi olabilir. Sindirim sisteminde meydana gelen sorunlar genellikle nörolojik süreçlerde yaşanılan değişimin de en önemli belirtisi olabilir.

The Lancet tıp dergisinde Mart 2022’de yapılan bir araştırma, demans hastalığının 10 erken uyarısını açıkladı. Araştırmacılar İngiltere ve Fransa’da 39.672 kişiden kullandıkları tıbbi verilerle, erken teşhis için önceki 15 senelik pencerede meydana gelen belirtileri incelediler.

Listede en şaşırtan durum, tuvalette ortaya çıkabilir. Elde edilen sonuca göre kabızlık, demans için en yaygın 10 sağlık koşulundan biri olabilmekte. Fakat, araştırmacılar nedensel bir ilişkiye varamadı.

Araştırmacılar, çoğu hastanın bu belirtiden habersiz olduğunu söyledi. Hasta bakıcılarında daha az dile getirmesiyle belirsizlik sürüyor dediler.

KABIZLIK VE 65 YAŞ ÜSTÜ İLİŞKİSİ

Demans hastalığı kimilerinde kabızlık, bunama ilaçların yan etkisi olarak göze çarpıyor. Bundan kaynaklı olarak hastalığın ilerlemesi sırasında ortaya çıkan bu durum, bunama teşhisinde ortalama yedi sene sonra meydana gelebiliyor.

Öte yandan 65 yaş üstü yetişkinlerde kabızlık oldukça yaygındır. Kabızlık yaşamak hiçbir şekilde demans hastalığına yakın olduğunun göstergesi değildir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.