Bu kez kuyumcular konuştu, 2023 yılı altın tahminlerini tek tek sıraladı! Çeyrek altını olan ilk 6 ayda o seviyeyi görebilir!

Bu kez kuyumcular konuştu, 2023 yılı altın tahminlerini tek tek sıraladı! Çeyrek altını olan ilk 6 ayda o seviyeyi görebilir!
Altın piyasalarında devam eden yatay hareketlilikte ibre, Amerikan Merkez Bankası FED’in ilk toplantısına döndü. Şubat ayında faiz politikası belli olacak FED’e işaret eden kuyumcular ise, önemli rakamlar verdi.

2022 yılının son çeyreğinde toparlanmaya başlamış olan altın borsaları, üzerindeki suni baskıları kırmıştı. Ocak ayı itibariyle tarihi zirvelerini zorlamaya başlayan ons altın, 1.940 dolar seviyesini iki yıl aradan sonra gördü. Aynı şekilde bugün 1,166 TL’den işlem gören gram altında da tarihi denilebilecek rakamlar denenmeye başladı. Ancak, altın birkaç gündür yatay bir pozisyon aldı.

Yatay pozisyona geçen altın piyasalarını değerlendiren isim bu kez kuyumculuk yapan Bayram Erdoğan oldu. Ons ve gram altındaki baskıya rağmen, altın borsalarının 2022 yılında getirdiği getirilere dikkat çeken Erdoğan, altın yatırımcıları için 2023 yılı tahminlerini açıkladı. Aynı zamanda altının gidişatını da değerlendiren Bayram, Amerikan Merkez Bankası FED’in toplantısına işaret etti.

FED’İN FAİZLERİ DÜŞÜRMESİ, ONS’U HAREKETE GEÇİRECEK

Bilindiği üzere Amerikan Merkez Bankası FED, enflasyonu düşürmek için faiz artırımına gitmiş, bu da borsalarda suni bir baskı oluşturmuştu. Kayseri’de sarraflık yapan Bayram Erdoğan, altın piyasalarına ilişkin; “2022 yılı içerisinde yapmış olduğumuz kanaatlerimizde yüzde 100'e yakın bir doğruluk süreci gördük. Ne konuştuysak yüzde 100’e yakın oranda yerini buldu” diye konuştu. Bu kez 2023 yılı için konuşan Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

“Ons altın bazında dünya piyasasında altın fiyatı 2022 yılı içerisinde Amerika Merkez Bankası FED’in yapmış olduğu faiz politikalarından dolayı baskılandı. 2022 yılı içerisinde ons altın çok fazla bir artış göstermedi. Yani 1.790 bandındaki ons altının fiyatı şu anda 1.900 bandına kadar yükseldi. 2022 yılında baskılanan onsun 2023 yılı ilk çeyreğinde Fed faizlerinin düşürülmesiyle birlikte yukarı doğru tırmanacağı yönünde bir kanaatimiz var.”

ÇEYREK ALTIN İLK 6 AYDA 2.500 TL’Yİ GÖREBİLİR

Açıklamasının devamında altın piyasalarına ilişkin tahminlerini bildiren Erdoğan, ons altında meydana gelebilecek artışın tetiklemesi 2023 yılı ilk 6 ayında gram altının 1.400 TL; çeyrek altının ise 2.500 TL seviyelerine ulaşabileceğini bildirdi. Yatırımcılara tavsiyeler de veren Erdoğan, şöyle konuştu:

“2022 yılı başından sonuna kadar gram altın yüzde 51 oranında gösterdi. Buna bağlı olarak çeyrek altın yüzde 52, dolar yüzde 38, euro yüzde 28 oranında artış gösterdi. Vatandaşlarımızla yine kanaatlerimizi, kesin olmayan bilgilerimizi paylaşıyoruz. Altın, 2022 yılı içerisinde dolar ve euroya göre, daha fazla kazandırmış. Yaklaşık yüzde 20 civarında altın, dolara oranla daha fazla artmış. 2022 başı ve 2023 yılı başı itibariyle geçtiğimiz 1 yıl içerisinde en fazla kazandıran yatırım aracı altın oldu. Yine dolar ve euroya göre yüzde 52’lik bir artış ile altın güvenilir liman olma özelliğini korudu. Az da olsa, küçük küçük de olsa fiziki altın alıp, yatırım yapmanızı tavsiye ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.