Gaziantep'te Özel okul fiyatları uçtu! Gaziantep’te özel okul ücretleri 100 bin lira civarında değişirken, 140 bin liraya kadar çıkıyor.

Gaziantep'te Özel okul fiyatları uçtu! Gaziantep’te özel okul ücretleri 100 bin lira civarında değişirken, 140 bin liraya kadar çıkıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı, özel okullar için zam oranını yüzde 65 ile sınırlandırdı. Ancak özel okulların aldıkları ek ücretler ile fiyatlar, velileri ciddi anlamda zorlamaya başladı. Gaziantep’te özel okul ücretleri 100 bin lira civarında değişirken, 140 bin liraya kadar çıkıyor. Üstelik bu ücrete yemek ücreti de dahil değil.

Okullar 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk yarısını tamamlarken, özel okulda okuyan öğrencilerin velileri, gelecek yılın hazırlıklarını yapmaya başladı. Eylül ayında başlayacak 2023-2024 eğitim öğretim dönemi için özel okullarda kayıt işlemleri erken başlarken, özel okul ücretleri dudak uçuklatıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, özel okul fiyatları için uygulanacak tavan zammı yüzde 65 olarak açıklamıştı. Ancak istenilen ek ücretlerle birlikte bu rakamlar çok daha yukarılara çıkıyor.

GAZİANTEP’TE 100 BİN LİRA CİVARINDA

Gaziantep’te çocuğunu özel okula göndermek isteyen veliler, artık ciddi bir bütçe ayırmak zorunda. Gaziantep’teki özel okulların fiyatları 100 bin lira civarında değişiyor, 140 bin liraya kadar çıkıyor. Önceki yıllarda burs konusunda daha cömert olan okullardan, artık burs almak da oldukça zorlaştı. Okullar, başarı burslarında indirim oranlarını ciddi anlamda geriye çekti. Burslu fiyatlar bile velilerin bütçesini ciddi anlamda zorluyor.

YEMEK VE KIRTASİYE DAHİL DEĞİL

Özel okulların açıkladığı ücretlere yemek ve kırtasiye ücreti de dahil değil. Yemek ücreti de velilerden yıllık olarak tahsil edilirken, bir yıllık yemek ücreti 25 bin lirayı buluyor. Kırtasiye-kitap  ücretleri ise 10-15 bin lira civarında talep ediliyor. 100 bin lira ücret açıklayan bir okulun fiyatı yemek ve kırtasiye ücretleri ve servisi de dahil ettiğinizde 150 bin liraya ulaşıyor.

VELİLER CİDDİ SIKINTIDA

Çocuklarını özel okulda okutan veliler, artık fiyatlara yetişemediklerini belirterek, “ Yüzde 65 zam oranı açıklandı. Ancak geçen yıla göre ödeyeceğimiz fark, yüzde 65’lerin çok üzerinde. Özellikle yemek ücretlerini anlamak mümkün değil. Bir öğün yemeğin bedeli 140 lirayı buluyor. Ne veriyorlar da bu rakamı istiyorlar bilmiyoruz. Ama mecburen ödüyoruz.” şeklinde konuştular.

MECBUREN DEVAM EDİYORUZ

Çocuklarının daha iyi eğitim alması için özel okullara gönderdiklerini belirten veliler, “ Ancak rakamlar artık bütçemizi aşıyor. Bu saatten sonra çocuklarımızı özel okuldan alıp, devlet okullarına da gönderemiyoruz. Ne yapacağımızı gerçekten bilmiyoruz. Ne yazık ki bu gidişata ses çıkaran kimse de yok” şeklinde konuşuyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.