Gazinatep'teYatırımcılara seslendi, iki önemli kritik tarihi açıkladı! İslam Memiş’ten alım ve satım yapacaklara tüyolar geldi! O tarihlere dikkat

Gazinatep'teYatırımcılara seslendi, iki önemli kritik tarihi açıkladı! İslam Memiş’ten alım ve satım yapacaklara tüyolar geldi! O tarihlere dikkat
TGRT Haber ekranlarında piyasa değerlendirmelerini gerçekleştiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, iki önemli kritik tarih verdi. İşte o tarihler…

Altın ve para piyasalarındaki hareketlilik son zamanlarda yalnızca yatırımcıların değil, analistlerin de gündemini değiştirmeye başladı. Öyle ki, pek çok analist, bu hafta itibariyle 2023 yılı altın tahminlerini revize ettiklerini duyurdu. Yeni tahminlerini duyuran analistler, aynı zamanda alım ve satım tarihlerine ilişkin de yeni tarihlere işaret etmeye başladı.

Türkiye’deki yatırımcıların yakından takip ettiği isimlerden biri olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de piyasalarda yapılacak olan alım ve satım tarihlerine ilişkin yeni tarihlere işaret eden analistler arasındaki yerini aldı. TGRT Haber ekranlarında piyasa değerlendirmelerini gerçekleştiren İslam Memiş, siyasetin piyasalarda yarattığı etkileri tek tek anlattı. Ardından alım fırsatı diyerek işaret ettiği zamanı duyuran İslam Memiş, bir ‘kritik tarih’ dediği bir günü işaret etti.

PİYASALAR ‘MİLLET İTTİFAKINI BEKLİYOR’ DEDİ

Haftalık değerlendirmeleri kapsamında TGRT Haber’e bağlanan İslam Memiş, 1 Şubat’ta yapılacak olan Amerikan Merkez Bankası FED’in yumuşak faiz artırımı sinyalleri sonrası kayganlaşan piyasalardan bahsetti. Konuya ilişkin; “Kaygan bir zeminde olduğumuzu bilmemiz gerekiyor. Dalgalanmalar önümüzdeki haftalara devam edebilir. İkinci tur dalgalanmalarda bir düşüş trendine girilebilir. Buna da hazırlıklı olmak gerekiyor” diyen İslam Memiş, devamında ise iç siyasetin gündeminde olan millet ittifakının cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinin de fiyatlamaları etkileyeceğini şu ifadeler ile anlattı:

“Bu ikinci tur dalgalanmalar ve düşüş trendinin sebebi ise millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı ile alakası piyasaların bir fiyatlama yapmaması. Eğer millet ittifakı adayı bir aday açıklarsa o zaman yeni bir fiyatlanma içinde olunacak. Piyasalara hâkim olmak ve bu beklentiyi mutlaka göz önünde bulundurmak lazım.”

ALIM FIRSATI İÇİN ŞUBAT; KRİTİK TARİH İÇİN MARTI İŞARET ETTİ

Açıklamasının devamında; “Kritik tarih 31 Mart 2022” diyerek, bu tarihin önemine dikkat çeken İslam Memiş, “Bu tarihten önce harç borcu olanlar, Bağ-Kur sigorta borcu olanlar belediyeye taksitlendirme imkânı olanlar için birçok avantaj olacak. Teşvikler ve destekler bir noktada kazandırdı. Bunların piyasaya yansıması pozitif olacaktır. Bir nakit akışı ve bir para trafiği olacaktır” diye konuştu. Ardında piyasalarda alım fırsatı kovalayanlara ilişkin açıklamalar yapan İslam Memiş, şubat ayını işaret ettiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Yılın ikinci yarısı ile alakalı dövizle borç almamak gerektiğini söyleyebilirim. Döviz geliriniz yoksa dövizle borçlanmak oldukça büyük bir risk. Euro/ Dolar paritesi 1,09 seviyesinde. Hedef 1,11 seviyesi.  Gram altın/TL fiyatı ekranlarda bin 165, serbest piyasalarda bin 184. Burada kar satışları yaşanabilir. Ons altın bin 950 dolar seviyesinde. Yukarıda bin 950, aşağıda bin 850 dolar. Bu bant aralıklarını takip etmeye devam ediyoruz. Alım için fırsat kollayan altın yatırımcısının şubat ayını mutlaka beklemesi gerektiğini söyleyebilirim. Gümüşün ons ve gram tarafından yine yatay seyirler devam ediyor. Yıllık ve aylık olarak gümüş yine altına göre daha iyi performans sergiliyor.”

Not: Yatırım ÖNERİSİ değildir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.