Karnesi İyi Gelen Öğrenciye 5100 TL Verilecek! Gaziantep Dahil Türkiye'de Öğrenci Teşvik Primi Başvuruları Başladı!

Karnesi İyi Gelen Öğrenciye 5100 TL Verilecek! Gaziantep Dahil Türkiye'de Öğrenci Teşvik Primi Başvuruları Başladı!
Karnesi iyi olan öğrencilere maddi destek gündemde! Türkiye’nin dört bir yanındaki başarılı öğrencilere 5 bin 100 TL ödeme yapılacak. Öğrenci teşvik primi başvuru şartları ve yöntemi hakkında detaylar…

Türkiye’nin 81 ilinde geçerli olan öğrenci teşvik primi, karnelerin dağıtılmasıyla birlikte bir kez daha gündem oldu. Karnesi iyi olan öğrencilere verilen bu destekler sayesinde pek çok öğrenci ekonomik zorlukların üstesinden gelebiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısında yaptığı açıklamalar arasında başarı teşvik programı ile ilgili detayları paylaştı. Buna göre sosyal yardım hakkına sahip ailelerde, devlet okullarında okuyan ve dereceye giren öğrencilere net asgari ücretin yüzde 60’ı oranında destek verilecek.

Öğrencilere 5.100 TL Destek Ödemesi

2023 yılında sosyal yardım araştırmaları hız kazanırken, karnelerin verilmesiyle birlikte gözler öğrenci teşvik primi ödemelerine çevrildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde verilen bu ödemeler, ilkokul, ortaokul ve liselerde ilk 3’e giren öğrencilere asgari ücretin yüzde 60’ı oranında yapılacak. 2023 yılında net asgari ücret 8 bin 500 TL olarak belirlendikten sonra öğrenci destek primi ödemeleri de 5 bin 104 TL’ye çıktı. Destek ödemesi için başvuru süreci ve detaylar araştırılıyor.

Öğrenci Teşvik Primi Nasıl Alınır?

Bakanlık, öğrencilere her sene karne döneminde iki defa olacak şekilde maddi destek veriyor. Başvuru yapacak öğrencilerin belirtilen başarı ve ekonomik şartları taşıması gerekiyor. Önümüzdeki haftadan itibaren başlayacağı belirtilen devlet destekleri ile ilgili başvuru sürecinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın e-Devlet’te bulunan e-hizmetleri önem taşıyor. Bakanlık’tan sosyal yardım alan ailelerin, devlet okullarında belirtilen sınıflarda okuyup başarılı olan çocukları adına 5 bin 104 TL ödeme yapılacak.                                               

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.