Hazine Ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Milyonlarca EYT'liyi İlgilendiren Yeni Bir Açıklama Yaptı!

Hazine Ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Milyonlarca EYT'liyi İlgilendiren Yeni Bir Açıklama Yaptı!
EYT yasası için geri sayım devam ederken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den yeni bir açıklama geldi. Yasanın çıkması ile birlikte EYT’lilerin yüzde 40’ının emekli olabileceğini belirten Bakan Nebati, detayları paylaştı. İşte detaylar...

Aralık 2022 tarihinin ilk ayında Meclis’e taşınması beklenen sonrasında ise yeni düzenlemelerin eklenmesi ile birlikte yeni yıla kaldığı belirtilmiş olan EYT düzenleme çalışmalarında sona gelindi. Çalışmaların tamamlandığını ve milletvekillerine gönderildiğini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in ardından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den de yeni bir EYT açıklaması geldi.

Kanal 7’de bir canlı yayına konuk olan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, milyonlarca EYT’lin heyecan ile beklediği yeni yasaya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamasının devamında enflasyona da değinen Bakan Nebati, enflasyonun düşmeye devam edeceğini belirtti.

BAKAN NEBATİ’DEN EYT AÇIKLAMASI!

Kanal 7’de katılmış olduğu canlı yayında EYT’ye ilişkin soruları cevaplandıran Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, seçime doğru giderken yapılan bu harcamaların ardından seçim sonrasında nasıl bir yol izleneceğinin merak edildiğini ifade etti. Bakan Nebati, konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Yüzde 13,4 ‘ten 1’e düşmüş olan bir bütçenin kasası, çok güçlü bir şekilde devredilmiş demektir. EYT’nin geleceği çok açık. Bizim EYT ile ilgili bir tedbir almamız gerekiyordu ve neticede de aldık. EYT evet bütçe üzerinde bir yüktür. Ancak burada bu yükün karşılanması adına hesapların yapılması ve altyapının oluşturulması gerekir. Bu çok önemli. Biz bunun kaynağını önceden oluşturduk. Biz geçtiğimiz yıl kaynağı oluşturduk, yeni yıla o şekilde girdi.

BAKAN NEBATİ’DEN YÜKSEK ENFLASYON AÇIKLAMASI!

Açıklamasının devamında enflasyona da değinen Bakan Nebati, enflasyonun yavaş yavaş düşmeye başladığını belirtti. “Enflasyon düşmeye devam edecek” diyen Bakan Nebati, doğal gaz fiyatlarının ve akaryakıt fiyatlarının her şeye rağmen indirilmiş olduğuna dikkat çekti. Gelecekte enflasyonun çok düşük seviyelere ineceğini vurgulayan Bakan Nebati, bunun için birçok kampanyanın başlatıldığını belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.