Umca Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023

Umca Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023
Kış mevsiminde adını sıkça duyduğumuz Umca Şurup ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde. Sizde Umca Şurup ne işe yarar, nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız işte detaylar...

Umca şurup bronşit, sinüzit, anjin (boğaz ağrısı), viral enfeksiyonlara bağlı burun akıntısı ve farenjit gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Umca şurubun 1 yaşından küçük bebekler ve hamileler için kullanımı önerilmez. Umca şurup bazı yan etkilere yol açabilir. Şurubun kullanımından önce doktora danışılması önerilir.

UMCA ŞURUP NEDİR?

Umca şurubun etkin maddesi olanpelargonium sidoides, Afrika'da yetişen bir bitki türüdür. Bu bitki genellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Pelargonium sidoides'in öksürük, nezle ve bronşit gibi solunum yolu rahatsızlıklarının belirtilerini azaltabildiğini ve iyileşme süresini kısaltabildiğini göstermiştir.

UMCA ŞURUP NE İŞE YARAR?

Umca şurup, güçlü etken maddesi sebebiyle bağışıklık sistemini güçlendirici antiviral etki gösterir. Antibakteriyel ve antioksidatif özellikler de taşır. Umca şurup kullanımına çeşitli akut ve kronik enfeksiyonların, kulak-burun-boğaz enfeksiyonlarının tedavi edilmesinde başvurulur. Umca şurup öksürük, ateş, boğaz ağrısı, halsizlik-yorgunluk gibi belirtilerin hafifletilmesi ve sonlandırılmasına yardımcı olur.

UMCA ŞURUP FİYATI NE KADAR?

Umca şurup eczane fiyatı 100,00 TL’dir. Umca şurup fiyatı değişebilir ve satılan dozaj, paket büyüklüğü ve satış yerine göre değişebilir. Umca şurup fiyatını öğrenmek için bir eczaneden veya doktordan bilgi alınabilir.

UMCA ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Umca şurup ağız yoluyla tüketilir. İhtiyaç duyulduğu taktirde su ile birlikte içilebilir. Umca şurubun yaş aralıklarına göre uygun görülen kullanım dozu ve sıklığı şu şekildedir:

  • Yetişkinler ve 12 yaş üstü ergenler için günde üç defa 7.5 ml
  • 6 ve 12 yaş aralığındaki çocuklar için günde üç defa 5 ml şurup
  • 1 ve 5 yaş aralığındaki çocuklar için günde üç defa 2.5 ml şurup

Umca şurubun kullanımı 1 yaşın altındaki bebekler için uygun değildir. Gebeler veya emziren anneler tarafından kullanımı tavsiye edilmez.

UMCA ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Umca şurup yan etkileri genellikle iyi tolere edilir ve nadir görülür. Ancak, bazı kişilerde yan etkiler oluşabilir.

  • Mide ve bağırsak sorunları: Umca şurup kullanımı, mide ve bağırsak sorunlarına neden olabilir, böylece mide ve bağırsak ağrısı, ishal, kabızlık, gaz ve karın ağrısı gibi belirtiler oluşabilir.
  • Cilt sorunları: Umca şurup kullanımı, ciltte kızarıklık, kaşıntı veya döküntü gibi belirtiler oluşabilir.
  • Baş ağrısı
  • Uyku bozuklukları

Bu yan etkiler genellikle hafif ve geçicidir ve kendiliğinden kaybolur. Ancak, eğer yan etkiler şiddetli veya uzun süreli ise, doktora danışılması önerilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.