İslam Memiş, altını bıraktı; doları yorumladı! 2023 yılının ikinci yarısı için şimdiden fiyat verdi! “Zirveler bekliyor olacağım...”

İslam Memiş, altını bıraktı; doları yorumladı! 2023 yılının ikinci yarısı için şimdiden fiyat verdi! “Zirveler bekliyor olacağım...”
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten bu kez altın yatırımcısı için değil; döviz yatırımcısı için açıklamalar geldi. “Dolarda beklentisi olanlar var” diyen İslam Memiş, açıklamalarıyla fiyat aralığı verdi.

Yatırımcıların yakından takip ettiği iki borsa olan altın ve para piyasaları, 2022 yılını her zamankinden tuhaf geçirdi. Merkez bankalarının enflasyonist baskılarını uzunca süre üzerinden atamayan bu piyasalar, ani çıkışlar ve ani düşüşler ile sürpriz gelişmelerin yaşandığı bir yılı geride bıraktı. Yeni yıla daha kararlı giren iki piyasa da şimdiden yatırımcıların yakın markajına girdi.

Altındaki getiri duraklamaya girip, geri çekilmelere tanıklık etmeye başlamışken; Dolar/TL ile Euro/TL paritesinde işler biraz daha dengeli seyreder hale geldi. 20 TL’nin üzerinde olan kur, yatırımcıların bu alana yeniden ilgi göstermeye başlamasına neden oldu. Bu konuda sık sık açıklamalar gerçekleştiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise, 2023 yılı dolar beklentisini açıkladı.

“2023’TE YENİ ZİRVELER BEKLİYOR OLACAĞIM”

Yatırımcının yakından takip ettiği Dolar/TL kuru ile Euro/TL kuruna ilişkin önemli açıklamalarda bulunan İslam Memiş, bu kez alışıldığı gibi altın değil; para piyasalarını değerlendirdi. Yeni yılda yeni zirveler beklediğini itiraf eden İslam Memiş’in açıklamalarında şu ifadeler yer aldı:

“Dolar TL kuru 18.83-84 lira aralığında serbest piyasalarda. Bant aralığı var. Euro TL kuru yüksek. 19.98-20.02 lira seviyesinde. 20 üzerinde bir kur var. Dolarda beklentisi olanlar var, evet, 2023’te yeni zirveler bekliyor olacağım. Özellikle yılın ikinci yarısından sonra dolarda 24-25 lira seviyesi gündemde olabilir ancak getiri bakımından gram altın gibi gram gümüş gibi getirisi olacağını zannetmiyorum.”

“SEPET KÜLTÜRÜNÜ 2023’TE DEVAM ETTİRİYORUZ”

Öte yandan yatırımcılara sık sık riski bölme önerisinde bulunan İslam Memiş, son açıklamasında da bu fikrinden caymadı. Bu yılın daha kaoslu geçeceğine vurgu yapan İslam Memiş, yatırımcıların sepet kültürünü devam ettirmesinin önemli olduğuna dikkat çeken açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“2023 yılının tamamı çok belirsiz olacağından dolayı, kaos yılı olacağından dolayı yine riskleri bölmekte fayda var. Sepet kültürünü 2023’te devam ettiriyoruz. Çok karmaşık bir yıl olacak. Çünkü çok belirsiz. Burada kısa vadede alım satım yapmak isteyenler maalesef batacak. Bunda yapacak bir şey yok.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.