Triflucan Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023

Triflucan Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023
Vücutta oluşan mantar enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan Triflucan Şurup ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde. sizde Triflucan Şurup ne işe yarar, nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız işte detaylar...

Triflucan şurup çoğu yaş grubunda farklı nedenlerle vücutta ortaya çıkabilecek mantar enfeksiyonunun tedavisi için kullanılır. Triflucan şurubun kullanım dozu, sıklığı ve bünyeye göre yan etkileri ortaya çıkabilir. Triflucan şurubun kullanımından önce doktora ya da bir sağlık merkezine danışılması tavsiye edilir.

TRİFLUCAN ŞURUP NEDİR?

Triflucan şurup, mantar enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılır. Triflucan şurup, flukonazol adlı bir antifungal ilaç içerir. Vücutta görülen mantar enfeksiyonlarının en çok görülen nedeni Candida isimli bir maya türüdür. Triflucan şurup, bu maya türünün vücutta oluşmasına ve oluştuğu taktirde de vücutta neden olduğu belirtilerin hafifletilmesine yardımcı olur.

TRİFLUCAN ŞURUP NE İŞE YARAR?

Triflucan şurup kullanımı genellikle vücutta oluşan mantar enfeksiyonu belirtilerinin giderilmesine yardımcı olur. Triflucan şurup, cilt, saç dipleri, tırnaklar ve vajinal bölgede oluşan mantar enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Ayrıca, bazı bağırsak veya idrar yollarındaki mantar enfeksiyonlarının tedavisinde de kullanılabilir. Bu şurup ayrıca mantar enfeksiyonunun kapılmasının da önüne geçmeye yardımcı olur.

TRİFLUCAN ŞURUP FİYATI NE KADAR?

Triflucan şurup eczane fiyatı 77,13 TL’dir. Triflucan şurup fiyatı değişebilir ve satılan dozaj, paket büyüklüğü ve satış yerine göre değişebilir. Triflucan şurup fiyatını öğrenmek için bir eczaneden veya doktordan bilgi alınabilir.

TRİFLUCAN ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Triflucan şurup, oral yoldan kullanılır. Dozaj, hastanın yaşı, ağırlığı, hastalığın ciddiyeti ve cevabına göre değişebilir. Şurup, yemeklerle birlikte ve su ile alınabilir. Triflucan şurubun yaş aralıklarına göre uygun görülen kullanım dozu ve sıklığı şu şekildedir:

  • Yetişkinler için genellikle enfeksiyon riski mevcut iken günde bir kez 200 mg-400 mg arası önerilir.
  • Çocuklar için genellikle günde 1 kez 3 mg-12 mg/kg önerilir. 11 yaşından küçük çocuklar için maksimum doz günde 400 mg'dır.

TRİFLUCAN ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Triflucan şurup, genellikle iyi tolere edilir ancak bazı yan etkiler oluşabilir. En yaygın olarak bildirilen Triflucan şurup yan etkileri arasında;

  • Göz kapakları, yüz veya dudaklarda şişme
  • Ani hırıltı, nefes alma zorluğu
  • Göğüste sıkışma
  • Baş Ağrısı,
  • Bulantı,
  • Kusma,
  • Diare,
  • Karın Ağrısı
  • Uyku Bozukluğu

Ayrıca, alerjik reaksiyonlar, cilt döküntüsü, kurdeşen gibi cilt reaksiyonları, uyku bozuklukları, baş dönmesi, güçsüzlük, uyuşukluk gibi semptomlar oluşabilir. Bu yan etkiler genellikle hafif ve geçici olur, ancak eğer ciddi veya sürekli hale gelirlerse veya diğer yan etkiler görülürse, doktora bilgilendirme yapılmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.