Sudafed Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023

Sudafed Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023
Burun tıkanıkları tedavisinde kullanılan Sudafed Şurup ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde. Sizde Sudafed Şurup ne işe yarar, nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız işte detaylar...

Sudafed şurup genellikle üst solunum yollarında oluşan burun tıkanıklığı belirtisinin tedavi edilmesinde kullanılan bir ilaçtır. Sudafed şurubun 6 yaşından küçük çocuklar için kullanımı önerilmez. Şurubun kullanım dozu, sıklığı ve bünyeye göre bazı yan etkileri ortaya çıkabilir. Sudafed şurubun kullanımından önce doktora danışılması önerilir.

SUDAFED ŞURUP NEDİR?

Sudafed şurubu, phenylephrine adlı bir aktif madde içerir. Bu madde burun mukozasını genişletir, böylece hava yolu açılır ve burun tıkanıklığı azaltılır. Şurup özellikle burun tıkanıklığını azaltmak için kullanılır. Phenylephrine aynı zamanda baş ağrısı, burun akıntısı ve hapşırma gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına eşlik eden diğer semptomların da azaltılmasına yardımcı olabilir.

SUDAFED ŞURUP NE İŞE YARAR?

Sudafed şurup, üst solunum yolu enfeksiyonlarının semptomlarını azaltmak için kullanılan bir ilaçtır. Bu semptomlar arasında burun tıkanıklığı, hapşırma, burun akıntısı ve baş ağrısı gibi rahatsızlıklar yer alır. Sudafed şurup kullanımı nezle, grip, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkların belirtilerinin azaltılması ve sonlandırılmasında etkilidir.

SUDAFED ŞURUP FİYATI NE KADAR?

Sudafed şurup eczane fiyatı 33,55 TL’dir. Sudafed şurup fiyatı değişebilir ve satılan dozaj, paket büyüklüğü ve satış yerine göre değişebilir. Sudafed şurup fiyatını öğrenmek için bir eczaneden veya doktordan bilgi alınabilir.

SUDAFED ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Sudafed şurup ağız yoluyla tüketilir. Şurup bir miktar su ile birlikte alınabilir. Sudafed şurubun 6 yaşından küçük çocuklar için kullanımı önerilmez. Sudafed şurubun yaş aralıklarına göre uygun görülen kullanım dozu ve sıklığı şu şekildedir:

  • 12 yaş ve üzeri çocuklar ve yetişkinler için günde 3 - 4 defa 10 ml’dir. Günlük maksimum doz miktarı 40 ml’dir.
  • 6 - 11 yaş arası çocuklar için günde 3 - 4 defa 5 ml'dir. Günlük maksimum doz miktarı 20 ml'dir.

SUDAFED ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Sudafed şurubun genellikle ciddi yan etkileri yoktur. Ancak bazı kişilerde, Sudafed şurubun yan etkileri oluşabilir:

  • Baş dönmesi veya uyuşma
  • Nefes darlığı
  • Sinirlilik, huzursuzluk veya endişe
  • Mide rahatsızlığı, kusma veya diğer mide ve bağırsak sorunları
  • Baş ağrısı, hipertansiyon (yüksek tansiyon)
  • Uyku bozuklukları
  • Alerjik reaksiyonlar, özellikle cildin kızarıklığı, kaşıntısı veya şişmesi

Bu yan etkiler genellikle hafif ve geçicidir. Ancak, ciddi yan etkiler görülürse veya yan etkiler devam ederse, doktor veya bir sağlık merkezi ile hemen iletişime geçilmesi önerilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.