Ruh Sağlığı Bozuk Olanlar Bu Haber Size! Psikolojik Rahatsızların Tedavisinde Büyük İlerleme!

Ruh Sağlığı Bozuk Olanlar Bu Haber Size! Psikolojik Rahatsızların Tedavisinde Büyük İlerleme!
Uzmanların yaptığı kapsamlı araştırma neticesinde, kişilerde meydana gelen birçok psikolojik sorunun beynin sadece bir noktası ile ilgili olduğu ortaya çıktı. Yapılan araştırmalar ve incelemelerde çok sayıda beyin taraması incelendi. İşte detaylar...

Bilim insanlarının yaptığı araştırmalarda, toplamda altı psikolojik rahatsızlığın beyin yapısının gizemli ağında meydana gelen sorunlardan kaynaklanabildiği açıklandı. Bilim insanları tarafından yapılan bu araştırmaların, psikolojik rahatsızlığa sahip kişilerin teşhis ve tedavi süreçlerini olumlu yönde etkileyebileceği düşünülüyor. Yapılan araştırmalar, psikolojik rahatsızlıkların beynin tek bir noktası ile ilgili olabileceğine ışık tutuyor. Bu psikolojik rahatsızlıklar içerisinde; depresyon, anksiyete, şizofreni, bipolar bozuklukları, bağımlılık ve obsesif kompulsif bozukluklar yer alıyor.

Çalışmalar 12 Ocak’ta Yayınlandı

Natura Human Behaviour isimli bilimsel dergide yer alan araştırma ekibinin açıklamalara göre, araştırma ekibi tarafından daha önce yapılan çalışmalardaki bulguların beynin birkaç farklı bölgesinin, farklı psikolojik bozukluklar ile ilişkili olduğunu gösterdiği ancak, bu sonuçların tutarsız olduğunu görüldü. Bu tutarsızlığın, rahatsızlıklarda tek bir beyin ağı içindeki farklı beyin bölgelerinin hepsinin rol oynayabileceğinden kaynaklanıp kaynaklanmadığını merak eden araştırma ekibinin, ABD'li 194 Vietnam gazisinin verilerini incelediği de dergide yer alan yazıda açıklandı.

Beynin Arka Kısmındaki Hasar Teşhis Konulma Oranını Yükseltiyor

Araştırma ekibinin Vietnamlı gaziler üzerinde yaptığı araştır neticesinde, beynin arka kısmın hasarlı olması durumunda, birden fazla psikolojik bozukluk teşhisinin konulma oranının daha yüksek olduğunu ortaya çıkarttı. Tam tersi durumunda, beynin ön kısmında oluşan hasar durumunda ise teşhis konulmasının daha düşük bir ihtimal olduğu da açıklandı. Joseph Taylor ve ekibi tarafında yapılan araştırmalar ile elde edilen bulgular, nöro zihin olarak bilinen beyin bağlantıları haritasıyla karşılaştırdı. Arka bölgelerde beyin aktivitesinin az olduğu zamanlarda, ön bölgelerin yüksek aktiviteye sahip olduğu bu karşılaştırılmalar sonucunda gözlemlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.