Çin Ekonomisinde Darboğaz! Brent Petrol Fiyatları Tekrar Yükselişe Geçti!

Çin Ekonomisinde Darboğaz! Brent Petrol Fiyatları Tekrar Yükselişe Geçti!
Brent petrol fiyatlarının 17 Ocak gününe değer kazanarak başlamasının sonucunda, Çin ekonomisindeki dalgalı seyir karışık bir hal altı. Çin ekonomisini etkileyen korona virüsün izleri ülkede hala devam ediyor. İşte detaylar...

17 Ocak gününe değer kazanarak başlayan Brent petrol, gün içerisinde 85 dolara kadar yükseldi. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün bugün yapacağı planlanan açıklama, enerji piyasalarının gündeminde ilk sıralarda yer alıyor. Çin’de meydana gelen kapanmalara ve Fed faiz beklentilerinin devam etmesine karşın, Brent petrol fiyatlarındaki artış devam ediyor. 16 Ocak tarihine Brent petrol fiyatları güne 85,89 dolar seviyelerinde başlamıştı. Gün sonunda ise 84,46 dolar seviyesi ile kapanan Brent petrol fiyatı, 17 Ocak saat 09.23 itibari ile yüzde 0,41 artış göstererek 84,81 dolara kadar yükseldi.

Çin Ekonomisinde Beklenmeyen Düşüş

17 Ocak tarihinde açıklanan yeni verilere göre Çin ekonomisi, 2022'de yüzde 3 ile 1976'dan bu yana en düşük ikinci yıllık büyümeyi kaydetti. Bu durum Çin ekonomisinin, yaklaşık olarak yüzde 5,5 düzeyindeki hükümet hedefinin altında kalmasına neden oldu. Dünyanın en büyük petrol ithalatçısı ülkede sanayi üretimi ise, 2022 yılının aralık ayında yıllık yüzde 1,3 artarak beklentileri aşarken, aynı dönemde perakende satışlar yüzde 1,8 ile tahminlerden daha az düşüş gösterdi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün Açıklama Yapması Bekleniyor

Birçok büyük yatırımcı, küresel ekonomiye ilişkin son gelişmelerin ardından grubun petrol talebine ilişkin beklentilerinin nasıl şekilleneceğini merak ediyor. Uluslararası Enerji Ajansının petrol piyasasına ilişkin son verileri ise yarın yayınlayacağı duyuruldu. Brent petrolde teknik olarak 84,95 dolar ile 85,73 dolar aralığının direnç, 84,17 dolar ile 83,39 dolar aralığının ise, destek bölgesi olarak izlenebileceği düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.