Baş Ağrısına Dikkat! Beyin Damarlarınızda Gizli Tehlike! Baş Ağrısının Altında Yatan Asıl Sorun Nedir?

Baş Ağrısına Dikkat! Beyin Damarlarınızda Gizli Tehlike! Baş Ağrısının Altında Yatan Asıl Sorun Nedir?
Birçok kişinin maruz kaldığı baş ağrının nedenleri arasında farklı faktörler yer almaktadır. Uzun süreli baş ağrılarının yaşanması durumunda kişilerin, mutlaka bir uzmana başvurması gerekmektedir. İşte detaylar...

Baş ağrısı, birçok kişinin düzenli olarak yaşadığı ve kişinin yaşam kalitesinin düşmesine neden olan bir sorundur. Baş ağrısının birçok farklı nedeni olabilir. Bunlar arasında, yorgunluk, yoğun çalışma, hava koşulları ve mevsim geçişleri yer alabilmektedir. Ancak bu basit nedenlerin yanı sıra; nörolojik sorunlar, vitamin eksiklikler ve düzensiz beslenmeden kaynaklı meydana gelen farklı vücut rahatsızlıkları da baş ağrılarının meydana gelmesine neden olabilmektedir.

Vitamin Değerlerinizi Kontrol Ettirin

Baş ağrısına neden olan en büyük etmen, vücuttaki yetersiz D vitaminidir. D vitamini, vücutta üretilmeyen ve günlük olarak tüketilen besinlerden ve güneş aracılığı ile vücuda alınabilen bir vitamindir. D vitaminin eksikliği başta şiddetli baş ağrılarına neden olmakla birlikte; kemik ağrılarına, kronik yorgunluğa, saç dökülmelerine, uykusuzluk sorunlarının yaşanmasına, aşırı terleme ya da üşüme gibi sorunların meydana gelmesine ve kilo vermekte zorluk yaşanmasına da neden olmaktadır. Bu belirtilerin yanı sıra D vitaminin eksik olması, kişilerde farklı hastalıkların da meydana gelmesine neden olabilmektedir.

Her Baş Ağrısı D Vitamini Eksikliğinden Kaynaklanmaz

Baş ağrılarının birçok farklı sebepten kaynaklanabileceğini vurgulayan Nöroloji Uzmanı Dr. Chabou, baş ağrısı için şu açıklamalarda bulundu; ‘’Her baş ağrısı D vitamini eksikliğinden kaynaklanmaz. Başı ağrıyan bir kişi D vitamini içtiğinde baş ağrısı geçmeyecektir. Uzun süren şiddetli ağrılarda mutlaka hekime görünmek gerekir. Ayrıca vitamin takviyeleri, vitamin değerlerine bakılarak mutlaka hekim kontrolünde alınmalı. D vitamini ve diğer vitaminler eksikliğinde yan etkiler barındırdığı gibi fazlalığında da yan etkiler barındırır.’’

D Vitamini Takviyesi Nasıl Sağlanır?

D vitaminin yapılan testler sonucu eksik olduğunun belirlenmesi ile kişilerin yaş ve kilolarına göre günlük olarak vücuduna alması gereken D vitamini dozları, uzman hekimler tarafından belirlenir. D vitamini kaynağı olan besinler arasında; yumurta sarısı, ciğer, süt, tavuk, kırmızı et, tahıllar ve maydanoz gibi günlük olarak tüketilebilen ürünler yer almaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.