Akademisyenlere Kötü Haber YÖK’ten Geldi! Araştırma Görevlilerinin İşi Bundan Sonra Çok Zor!

Akademisyenlere Kötü Haber YÖK’ten Geldi! Araştırma Görevlilerinin İşi Bundan Sonra Çok Zor!
Yüksek Öğrenim Kurulu’nun yeni düzenlemesi ile araştırma görevlileri için yeni bir çalışma söz konusu. 50 – D’li araştırma görevlileri, sözleşmeli kadro düzenlenmesinde kapsam dışı bırakıldı. İşte detaylar...

Kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeli personele kadro verilmesini içeren Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 sayılı Kanun Hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanun teklifine ait görüşmeler TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülüyor. Bu kapsamda daha önce yer alan araştırma görevlilerinin, Meclisten gelen bir haber ile söz konusu düzenlemeden çıkartıldığı bildirildi.

6. Dönem Toplu Sözleşmelerde Anlaşma Sağlanmıştı

Kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi, 6. Dönem Toplu Sözleşme ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur-Sen arasında gerçekleştirilen müzakereler sonucunda imza altına alınmıştı. Ancak yapılan son görüşmeler neticesinde ve yeni açıklanan kararlar doğrultusunda, araştırma görevlilerinin yeni görüşülecek kapsamda yer almayacağı duyuruldu.

Yüksek Öğrenim Kurulu’nda Yeni Çalışma

Kamuda geçerli olan düzenlemelerde sadece 4-B’li çalışanlar değil; sözleşmeli öğretmenler ve sözleşmeli Kültür Bakanlığı sanatçıları da kapsama dahil edildi. Sayıları yaklaşık 20 bin olan 50-D'li araştırma görevlilerinin kadroya geçirilme çalışması ise, Yüksek Öğrenim Kurulu tarafından yapılması planlanan başka bir tasarıya dahil edilmek üzere kapsamdan çıkarıldı. Yüksek Öğrenim Kurulu tarafından yapılan bu değişiklik, birçok araştırma görevlisinin yapılacak yeni çalışmanın içeriğini merak etmesine neden oldu.

50-D’liler İçin Yeni Çalışma Yolda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre, daha önce ki çalışmaların kapsamına yer alan 50-D'li araştırma görevlilerinin, Yüksek Öğretim Kurulu’nun hazırlayacağı başka bir tasarıya dahil edileceğinin bildirilmesi üzerine, mevcut düzenleme kapsamından çıkarıldığı duyuruldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.